Ordu'da camide siyaset! Habere açıklama geldi

TAKİP ET

Bazı basın organlarında ve sosyal medyada “Ordu'nun Çamaş İlçesi'nde MHP'li Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası ve Ak Parti İlçe Başkanı Bilal Şen cami içerisinde toplantı düzenledi. Cami de gelen kişilerden AK Parti için oy istediler” şeklinde çıkan haberlere çifte yalanlama geldi.

 

Çıkan haberlerin kendilerini üzdüğünü söyleyen AK Parti Çamaş İlçe Başkanı Bilal Şen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere Danışman Mahallemizde mevcut caminin yanına yeni bir cami yapılmış, eski diye tabir etmek istemiyorum fakat önceki mevcut camiimiz cami köyevi, toplanma merkezine çevrilmiştir. Şahsında belirttiği gibi camiler ibadethaneler yeme içme yeri değil ilim irfan yeri olmalıdır. Zaten bu hassasiyeti gözeten bir toplum olarak bunun dışındaki her türlü olaya önce bizim karşı çıkacağımızın bilinmesini isterim.

 

Yolu camiden geçmeyen kişilerin siyasi malzeme yaptığını söyleyen Şen, “Danışman mahallemizde yapılan programa Sayın Belediye Başkanımız ile birlikte katıldık ve akabinde kıldığımız teravih namazı sonrası kıymetli hemşehrilerimizin davetine icabet ettik. Yolu camiden geçmeyen bazı kişilerin her teravih namazı çıkışı ya da normal namaz sonraları yapılan sohbetleri toplantıları siyasi amaçları doğrultusunda siyasi malzeme haline getirmesi bizleri derinden üzmüştür.

 

Yapılan haberin doğru olmadığını siyasi çıkarlar doğrultusunda yapıldığını bir kez daha belirtmek istiyorum. Sohbetimizin de çayımız kadar sıcak olduğunu belirterek hepinizi çayımızı içmeye davet ediyorum.”

 

AYPARÇASI: CHP İLÇE BAŞKANI İFTİRA ATTI

Eski caminin 14 yıldır köy konağı olarak kullanıldığını söyleyen Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası da haberlerin CHP ilçe başkanı tarafından çıkartıldığını savunarak, “Başta CHP ilçe başkanı Gelecek Partisi İlçe Başkanı ve diğer siyasiler, mal bulmuş mağribi gibi hemen bunun üzerine atladılar. Sanki bir fırsat yakalamışlar gibi karalama kampanyası başlattılar. Bu arkadaşların ve partilerinin işgücü iftira, yalan dolan. Adını zikrettiğim CHP’nin ve diğer partilerin ilçe başkanları, bizlere başka iftiralarda attılar. Biz meydan okuduk, ispat etmezseniz şerefsizsiniz dedik. Hala ispat edecekler. Biz Cumhur İttifakı olarak camide asla siyaset yapmadık. Kim olursa olsun şiddetle kınıyorum ve iddialarını reddediyorum”