Ordu'da ekmek zamlandı

TAKİP ET

Ordu'da bir süredir gündem de olan ekmek zammı gerçekleşti. Buna göre 200 gr. ekmek 1.50 TL'den 1.75 TL'ye, 230 gr. ekmek ise 1.75 TL'den 2 TL'ye yükseldi.Ordu Fırıncılar Derneği Başkanı İsa Yazıcı, artan maliyetler üzerine ekmeğe % 25'lik bir zam uygulandığını dile getirdi.

"% 15'lik eklendi"

Birçok ilde ekmeğe zam yapılırken sadece Ordu'da yapılmadığını aktaran Yazıcı; "Rize, Trabzon ve Giresun 1 ay önce ekmeğe zam uygulamıştı. Bu illerin ardından Ordu'da da yeni bir fiyata geçiş oldu. 200 gr. ekmek 1.50 TL'den 1.75 TL'ye, 230 gr. ekmek ise 1.75 TL'den 2 TL'ye yükseldi. Ekmeğe 25 kuruş eklendi. % 15 civarında bir zam eklenmiş oldu." dedi.

"Maliyetler arttı"

Artan maliyetlerden dolayı zammı uygulamak zorunda kaldıklarını belirten Yazıcı; "Uzun zamandır halkımızı da düşünerek ekmeğe zam yapmamıştık. Artan maliyetler ortada. Marketteki ürünlerin fiyatları iki katına çıktı. Haliyle un, maya da fiyatları da artı. Bunun yanında doğalgaz, işçi maliyetleri, su, elektrik, vergi, kirayı da eklersek ekmek zammı kaçınılmaz olmuştu. Tüm bu unsurların fiyatının artması sonucu ekmeğe 25 kuruşluk bir zam uygulaması oldu" diye konuştu.

Ordu Hayat/