Ordu'da eski otogara yapılacak proje belli oldu

TAKİP ET

Ordu’da eski otogarın bulunduğu alana yapılacak proje ortaya çıktı. Bakanlar Kurulu tarafından 2015 yılında otogar ile eski sanayinin bulunduğu alan Riskli Bölge olarak ilan ederek kentsel dönüşüm kapsamına alınmıştı. Bölgedeki kentsel dönüşüm çalışması Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Bakanlık tarafından onaylanan imar planı askıya çıktı.

Altınordu İlçesi Yeni Mahalle sınırları içirişinde bulunan eski sanayi, otogar ve öğretmenevinin bulunduğu 7.85 hektarlık alanı için Bakanlar Kurulu Riskli Bölge kararı aldı. Öğretmenevi sakinleri bu karara itiraz etti. Öğretmenevinin bulunduğu alan proje kapsamı dışına çıkartıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 5.58 hektarlık alanla ilgili imar değişikliği planını onadı. Plan askıya çıkartılırken projeni detayları belli olmaya başladı. İmar değişikliğine göre kentsel dönüşüm yapılacak bölge konut ve ticari alan olarak görünüyor.

OTOGARDA 3 AYRI PROJE

Projeye göre eski otogarın bulunduğu alanda kültür merkezi, ofis ve konutlar yer alacak. Konutlar rezidans konseptiyle yapılacak. Eski sanayinin bulunduğu bölgeye konut ve ticari alanlar inşa edilecek. Proje kapsamında 609 konut ve işyeri yapılmış olacak.

Kentsel dönüşüme giren eski sanayi bölgesinde 250’ye yakın tapu sahibi bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi ve hak sahiplerinin konut ve işyeri payından arta kalan konut ve işyerleri TOKİ tarafından satılacak.

Bölgeyle ilgili askıya çıkartılan imar planına itirazlar 17 Kasım tarihinde sona erecek. Planın onaylanmasından sonra bölgede TOKİ çalışmalara başlayacak.