Ordu'da fındığa kadar aşılanıyoruz

TAKİP ET

Ordu’da Covid-19’a karşı 365 bin doz aşı yapıldığı açıklandı.Ordu’da aşı sırası gelen her 4 kişiden 1!inin ise aşısını yaptırmadığı ortaya çıktı. Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, fındık mevsimi öncesi belirlenen tüm yaş gruplarını aşılamayı hedeflediklerini söyledi.
Sağlık İl Müdürlüğü binası önünde açıklamalarda bulunan Kasapoğlu,  “Sayın Sağlık Bakanımızın mesajını aldık, eski normallerimize dönmek için bizlerde kollarımızı sıvıyoruz. Hedefimiz fındık ve yayla sezonu başlamadan, Ordu’muzda Sağlık Bakanlığının belirlediği yaş ve risk gruplarını aşılamaktır. Covid-19 aşısının ikinci dozunu olduktan sonra bağışıklık gelişmesi birkaç hafta sürüyor. Ayrıca aşı uygulanan kişi korunuyor olsa bile dışardan virüs alması halinde korunmayan bir başkasına bulaştırabilmektedir. Toplumsal bağışıklık oluşana kadar maske, mesafe, temizlik tedbirlerini uygulamaya devam etmek gerekir.
Türkiye genelinde bugün itibariyle 30 milyon civarında aşı yapıldı. İlimizde ise bugün itibariyle 365.000’in üzerine çıktık. Bildiğiniz gibi aşılamaya 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan başladık ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın %87,92’sini aşıladık. 55 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanması devam ediyor. 31 Mayıs tarihi itibariyle 50 yaş ve üstü vatandaşlarımızı aşılamaya başlayacağız. Ordu’da şu ana kadar aşı yapılması gereken hedef nüfusumuz 274.828. Bu nüfusun da %76.61’i aşılanmış durumdadır. 31 Mayıs itibariyle aşı yapılmayan hastane kalmayacak. Akkuş’tan, Mesudiye’ye, Aybastı’dan, Ulubey’e, Gürgentepe,  Gölköy, tüm hastanelerimizde biontech aşısı yapılacaktır.” dedi.
Buradan  yaklaşık 280.000 doz aşının Ordu’muza geleceğinin müjdesini vermek istiyorum. Şu an itibariyle de Sağlık Müdürlüğünün depolarında yeterince aşımız mevcuttur. Bir kez daha vurgulamak isterim ki, aşı covid-19 mücadelesinde en etkili silahımızdır. Aşı hakkı gelen vatandaşlarımızın aşılarını yaptırmalarını öneriyoruz, böylece toplumsal bağışıklığı belirli bir noktaya taşıyarak eski normallerimize dönebiliriz. Aşı hakkı geldiği halde aşılanmamış hemşerimiz kalmasın istiyoruz.” Şeklinde konuştu.