Ordu'da fındık fiyatı. 2 gündür yükselen fındık fiyatları bugün kaç TL?

TAKİP ET

Serbest piyasada 2 gündür yükselen fındık fiyatları bugün kaç TL’den işlem görüyor. Fındık fiyatları sezona 25 TL’den başlamıştı. Daha sonra 23’e kadar düşen fiyatlar son günlerde toparlanmaya başladı. Dün Ordu’da serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındık 24 TL’den işlem gördü.
14 Ekim Perşembe günü Ordu’da 50 randımanlı kabuklu fındık 24 TL’den işlem görüyor. Fiyatların 24 TL’ye yükselmesiyle birlikte serbest piyasaya inen fındık miktarında artış olduğu bildiriliyor. Sektör temsilcileri, fiyatların artmasıyla birlikte piyasaya arz edilen fındıkta da artış olduğunu kaydettiler.
İHTİYACINIZ KADAR FINDIK SATIN
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, üreticilere ihtiyaçları kadar fındık satmaları konusunda uyardı.
Fındığın gerçek sahibinin üretici olduğunu ifade eden Akça, “ Rekolte beklendiği kadar yok. Fiyatlar yükselecektir. Piyasaya ne kadar az fındık gelirse fiyatlar o kadar yükselir. Fındıkta oynanan oyunları bozmak için mücadelemiz sürmektedir. Kazanan üretici olacaktır” dedi.
ORDU’DA FINDIK FİYATLARI
Ordu’da serbest piyasada fındık fiyatları ilçelere göre değişiklik gösterebiliyor.
Altınordu, Fatsa ve Perşembe’de 50 randımanlı kabuklu fındık 24 TL’de işlem görürken Gölköy, Gürgentepe ve Ünye’de fiyatların 24.25 TL’yi bulduğu bildiriliyor.
2020 ürünü eski fındık ise tüccarda 23 TL’den alınıyor. TMO ise eski fındık almıyor.
TMO 8 MERKEZDE ALIM YAPIYOR
Toprak Mahsulleri Ordu’da 8 merkezde fındık alımı yapıyor. TMO Ordu’da Altınordu, Ünye, Fatsa, Akkuş, Gölköy, Kabataş-Aybastı, Korgan ve Kumru’da fındık alımı gerçekleştiriyor.
TMO 50 randımanlı levant kalite fındığı 26.50 TL’den alım ürün bedelini de 10 içerisinde ödüyor.