Ordu'da fındık üreticisi eşinin parasını dolandırıcılara kaptırdı

TAKİP ET

Ordu’da Bayram Güdek isimli bir vatandaş sosyal medya üzerinden satışı yapılan tarım aracı Patpat almak isterken dolandırıcıların tuzağına düştü. Elindeki parası ile birlikte eşinin bileziklerini de bozdurarak dolandırıcının hesabına yatırdı. Güdek, hem Patpatdan hem de paralarından oldu.

Ordu Olay Gazetesi’nin aktardığı habere göre; Ordu’nun Korgan ilçesi Yeşilyurt Mahallesinde yaşayan 58 yaşındaki Bayram Güdek emekliliğini tarım işleriyle uğraşarak yaşamak istiyordu. Güdek, sosyal medya uygulamasından tanıştığı sözde işletme sahibine 45 bin TL para yatırdı ve tarım aracının gelmesini bekledi. Bu sırada aracı yükleyerek yola çıkardığını ifade eden satıcı, alıcıyı her an bilgilendirerek kendisine güvenmesini sağladı. Bir süre sonra paranın bankadaki hesaba düşmediğini ve açıklama kısmında harf hatası olduğunu aktaran satıcı, alıcıdan yeniden 45 bin lira transferi yapmasını istedi. Dolandırıcının nakliye arabasının olması gerekenden farklı bir şehirde olduğunu söylemesi üzerine durum fark edildi.

45 BİN LİRA GÖNDERDİM

Mağdur olan emekli Bayram Güdek, yaşadığı süreci şu şekilde anlattı: “Aralık ayında sosyal medya uygulaması Facebook’ta Musa Çiftçi adıyla bir kullanıcının ikinci el patpat sattığını gördüm. Malum, köydeyiz ve emekliyiz. Tarıma da merakımız var. 14 Aralık 2022 tarihinde patpatı satın alacağım kişiye banka üzerinden 45 bin lira para gönderdim. O da patpatı yola çıkardığını söyledi ve araç çekicinin üzerindeyken bana fotoğraflar attı. Sürekli telefonla da arayarak yol güzergahı hakkında bilgiler verdi.

İKİNCİ KEZ PARA İSTEDİ

Bu sırada kendisinin de bir ödemesi olduğunu söyleyerek benden para istedi tekrar. Sebep olarak da gönderdiğim paranın açıklama kısmında harf hatası olduğunu söyledi. Ben de tanıdığım bir kuyumcuya danıştım, göndermemi istemedi. Bu sırada nakliyeci diye biriyle irtibata geçtik. Nakliyeci de aracın Amasya Taşova’da olduğunu, yola devam ettiğini söyledi ama bu istikamet Ordu’ya ters yön. Biz de şaşırdık ve şüphelendik. Dolandırıcı da beni yine sözde banka yetkilisiyle görüştürdü ve harf hatasını yeniledi. Tekrar benden para istediler. Göndermedik.

EMNİYETE GÜVENİYORUM

Ben zaten bu parayı denkleştirmek için eşimin bileziklerini sattım, yatırımlarımı ortaya koydum. Beni dolandırdılar ve üstüne yine para istediler. Ne patpat ortada ne benim param ortada. Ne yapacağımı şaşırdım. Gerekli şikayetlerimi yaptım ve sonucu bekliyoruz. Devletimize ve emniyetimize güveniyoruz. Amacım başka birilerinin canının yanmaması.”