Ordu'da gıda denetiminde 100 firmaya ceza kesildi

TAKİP ET

Ordu’da geçen yıl yapılan gıda denetimlerinde 100 firmaya idari para cezası uygulanırken 2 firma hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince 2020 yılında 16 bin 20 denetim yapıldı. Denetimler sırasında 3501 numune alındı. Eksikleri bulunan hileli gıda üreten 100 firma hakkında idari para cezası uygulandı. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan 2 firma hakkında soruşturma açıldı.
Gıda denetimlerinin amacına ulaşabilmesi için tüketicilerinde bilinçli olmalarının önemine değinen  İl Müdürü Kemal Yılmaz  "Tüketicilerin her hangi bir olumsuzlukla karşılaştığında bu olumsuzluğun giderilebilmesi için ilgili kurumlara ya da yetkili makamlara müracaat etme hakları bulunmaktadır. Bu nedenle; gıda zehirlenmesine maruz kalan veya satın aldığı gıdalarla ilgili herhangi bir şikâyeti olan tüketiciler de ALO 174 GIDA HATTI' nı arayarak ihbarda bulunabilmektedir. Bu kapsamda 2020 yılında İlimizde ALO 174 GIDA HATTI'na tüketicilerimiz tarafından 403 başvuru olmuş ve bu başvurular ekiplerimiz tarafından en kısa sürede gereği yapılarak sonuçlandırılmıştır"dedi.