Ordu'da görülmesi gereken 10 doğal yer

TAKİP ET

Ordu’da görülmesi gereken 10 doğal yer;
ARGAN YAYLASI/AKKUŞ
Akkuş - Niksar karayolu üzerinde Akkuş ilçe merkezine 3 km. mesafede bulunan
yayla 1991 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Turizm Merkezi ilan edilmiştir.
Bozulmamış doğal yapısı ile görülmeye değer yaylalarımız arasındadır. Kayak turizmine elverişlidir.

ASARKAYA KENT ORMANI/ÜNYE
Ünye İlçesine 4 km. mesafede Ünye-Fatsa yolu üzerinde Orman İşletme Müdürlüğünce ağaçlandırılmış mesire ve piknik alanıdır. Dokusunda barındırdığı bir çok yaban hayvanı ve bitki çeşidiyle dikkat çekmektedir. Kuş gözlemciliği ve doğa yürüyüşü için idealdir.Sosyal  tesisler mevcuttur.
 
BOZTEPE /ALTINORDU
Ordu şehri Boztepe’nin yamaçlarına serilmiştir. Denizden 450 mt. yükseklikte olup, İlimizin tüm güzelliklerini, Karadeniz’in muhteşemliğini Boztepe’den seyretmek doyumsuzdur.
İl merkezine 6 km. Boztepe’ye çıkmak için teleferiği kullanabilirsiniz. Yeme içme ve dinlenme tesisleri ile ormanlık piknik alanları mevcuttur.
ÇAMBAŞI YAYLASI /KABADÜZ
Karadeniz Bölgesi’nin en önemli yaylalarındandır. Hem yaz hem kış aylarında turizm için bulunmaz doğal güzellik ve özelliklere sahiptir. Deniz seviyesinden 1,850 m. yüksekliktedir.
, Doğal güzellikleri ile muhteşemdir. Bu yörede bütün doğa sporlarını profesyonel olarak yapmak mümkündür. Sahil kesimindeki nüfusun büyük bir bölümü yaz mevsiminde bu yaylaya çıkmaktadır. İlimizin 61 km. güneyinde olan bu yaylada, birkaç tane alabalık üretim çiftliği vardır. 72 obası ve 100 bin dönümlük alanı ile ülkemizin en geniş yaylalarından biridir.
HOYNAT ADASI/PERŞEMBE
Hoynat Adası Perşembe İlçemizde bulunmaktadır. Ulaşım asfalt yolla kolaylıkla sağlanmaktadır.
 
Perşembe ilçemizin en önemli tarihi unsurlarından biridir. Ramazan Mahallesi sınırları içerisinde Hoynat tünelinin hemen yanındadır. Eskiden gemicilerin depo ve sığınak olarak kullandıkları tahmin edilmektedir. Üzerinde su kalıntısı bulunur. Martı ve karabatak kuşlarının yaşadığı kuş cennetidir. Tepeli Karabatakların Türkiye ‘ de tek yuva yaptığı yerdir.


KARAOLUK ÇİSELİ ŞELALESİ/ALTINORDU
Altınordu  Karaoluk Köyü sınırları içerisindedir.
 
Karaoluk (Çiseli ) Şelalesi :İlimiz merkez Karaoluk köyü sınırları içerisindedir.Doğal güzelliği ile doğa harikası bir göl olan Karaoluk (Çiseli) Şelalesi ilimiz turizmi açısından cazibe noktalarımızdan birisidir.

KEYFALAN YAYLASI/MESUDİYE
Mesudiye ilçesinin güney doğusun da bulunan Keyfalan Yaylası Ordu’ya 134 km. Mesudiye ilçesine 20 km. mesafededir. Deniz seviyesinden 1.200 m. yükseklikte, Kara Tepe’nin eteklerinde çam ormanlarının içerisinde çimlerle kaplı açık alanlarda kurulu bulunan yaylanın üç obası mevcuttur. Yaylalar içerisinde geleneksel yayla evleri mimarisine, oba yerleşim desenine örnek oluşturacak niteliktedir.Temiz havası, sağlıklı suları, doğal hayvansal ürünlerinin bulunması; yürüyüş yapmak, piknik yapmak ve dinlenmek adına gereken tüm olanakları sınırsızca sunan yaylamız insan sağlığına elverişli bir ortama sahiptir.
PERŞEMBE YAYLASI /ATBASTI
Bulunduğumuz coğrafik kıtada bir benzeri bulunmayan Perşembe Yaylası Menderesleri’nin bir dünya mirası olarak korunması amacıyla tescil işlemleri son aşamadadır

1991 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Turizm Merkezi ilan edilmiştir. Aybastı ilçemize 17 km. mesafede bulunur. Rakımı yaklaşık 1.500 m. civarındadır. Her yıl Temmuz ayı içinde yayla şenlikleri yapılmaktadır. Şenliklerde çeşitli yarışmalar, folklor
gösterileri, konserler, sosyal ve kültürel etkinlikler,güreş müsabakaları, at yarışları vb.
etkinlikler düzenlenmektedir.

Yorgunluk atmak, piknik yapmak, safari, yamaç paraşütü için idealdir. Yaylada aynı zamanda, eşsiz güzelliğe sahip tabiat harikaları, tarihi eserler ve alanlar mevcuttur. Kümbetler, Çiseli Şelalesi, Karga Tepesi bunlara örnektir.

ULUGÖL TABİAT PARKI /GÖLKÖY
Gölköy ilçe merkezine 17 km mesafede bulunan krater gölüdür. 26.5 hektar büyüklüğündeki alan,Tabiat Parkı’dır.Doğal yapısı itibariyle yüksek peyzaj değerine sahiptir Özellikle güz mevsiminde yaprakların sararmasıyla oluşan renk armonisi görenleri büyülemektedir.Alan içerisinde üç adet heyelan set gölü bulunmakta; göllerden birisi büyük diğerikisi ise sazlıkla kaplı küçük yapıda göllerdir. Büyük gölde Abant Alası türü balık yaşamaktadır.
YASON BURNU/PERŞEMBE
Perşembe ilçesinin 15 km. batısında, Çaytepe  sınırları içindedir. 1. derece arkeolojik, 2.derece doğal SİT alanıdır. Doğal güzelliği görülmeye değerdir. Samsun-Ordu karayolu
üzerinde deniz kenarında olması, 1869 yılında yapılan kilisenin onarılarak ziyarete açılması ve aslına uygun çevre düzenlemesi ile turizm cazibe merkezi haline getirilmiştir.
Karadeniz sahili boyunca üzerinde kilise bulunan tek yarımada burasıdır. Güneşin doğuşu
ve batışı yaz aylarında çıplak gözle izlenebilir. Yarımada üzerinde ve yakın çevresinde sahil boyunca piknik alanları, yeme içme yerleri mevcuttur.
Yason Burnu Yarımdadası Altınpost Efsanesi'nin (Arganot Efsanesi) geçtiği yer'dir.

YOROZ/ALTINORDU

Altınordu Saraycık sınırları içerisinde bulunan Yoroz Kent Ormanı, Ordu Merkeze 20 km mesafededir. Ormanları, seyir terası ile ünlüdür. Av ve yaban hayatı zengindir.Flora ve fauna bakımından zengindir. Yürüyüş ve tırmanış için ideal bir yerdir.