Ordu'da ilk kez uygulandı

TAKİP ET

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Kardiyoloji öğretim üyeleri, Türkiye’de sayılı hastanelerde uygulanan felç riskinden koruyan tıkaç işlemini de Ordu’da ilk kez gerçekleştirdiler.

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Kardiyoloji Öğretim Üyeleri, ritim bozukluğu nedeniyle kalbinde pıhtı oluşan ve bu nedenle 2 kez felç geçiren, 2 kez de beyin kanaması geçiren hastaya, kan sulandırıcı tedavi kullanması riskli olduğu için Ordu ilimizde ilk defa “Sol Atriyal Apendiks Kapatma” (tıkaç) işlemini başarılı bir operasyonla gerçekleştirdiler.

Hayata bağlıyor

Sol Atriyal Apendiks Kapatma” (tıkaç) işlemi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Mustafa Yenerçağ, genel anestezi altında kapalı yöntemle kalbin sol kulakçığında pıhtının oluştuğu kör cep bölgesine uygun tıkacın kateter vasıtasıyla yerleştirilmesiyle yapıldığını aktardı. Yenerçağ, ritim bozukluğu nedeniyle kan sulandırıcı kullanması gereken fakat mide ve/veya beyin kanaması geçirmiş hasta grubunda bu tıkaç yöntemiyle hastanın felç geçirme riskini azaltmayı amaçladıklarını söyledi.

Yönetimden teşekkür

İlimizde ilk kez gerçekleştirilen bu önemli operasyon sonrası bir açıklama yapan hastane yönetimi; “Bu işlemin gerçekleşmesinde tecrübelerini bize aktaran Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilimdalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Kudret Aytemir ve Prof. Dr. Hikmet Yorgun hocalarımıza, Kardiyoloji Anabilimdalı Ekibimize, Anestezi Reanimasyon Anabilimdalından Prof. Dr. Nilay Taş Hocamıza, Nöroloji Anabilimdalından Dr. Öğr. Üyesi Şükran Kaygısız Hocamıza, Kateter Laboratuvarı Ekibimize, Koroner Yoğun Bakım Ekibimize, Ameliyathane Ekibimize teşekkür ederiz” dediler.