Ordu'da Koç ailesi oğullarının adını okulda yaşatacak

TAKİP ET

56. Okul, Merhum Melih Koç’un Adını Yaşatacak

Ordu’da eğitim kalitesinin ve başarısının artırılması amacıyla Vali Tuncay Sonel’in girişimleriyle başlatılan yeni okul binaları ve eğitim tesisleri yapımı seferberliğinde 56’ncı okula ve 782 dersliğe ulaşıldı. 

56’ncı okul, Fatsa ilçemizde hayırsever iş insanı Eczacı Müjdat Koç ve oğlu Cem Koç tarafından 4 derslikli Anaokulu olarak yaptırılacak. 

Fatsa İlçesinin Bolaman mahallesine yaptırılacak ve “Melih Koç Anaokulu” adını taşıyacak 4 derslikten oluşan eğitim yuvasının yapımı için Valilik Makamında protokol imza töreni düzenlendi.

2 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden Melih Koç’a Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Vali Tuncay Sonel, “2,5 yıl önce görevine başladığımızda Ordu genelinde 66 okulumuzun deprem riski bulunuyordu. Deprem riski olan bu okullarımızın tamamını yıktık. Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, Milli Eğitim Bakanlığımızın ve hayırsever iş insanlarımızın da destekleriyle 55 okula ulaşmıştık. Bugün protokolünü imzaladığımız 4 derslikten oluşan Anaokulumuzla birlikte 56. okulumuza ve toplamda 782 dersliğe ulaşmış olduk” dedi.

Vali Sonel, hayırsever iş insanı Eczacı Müjdat Koç ve oğlu Cem Koç ile emeği geçen herkese eğitime verdikleri destek dolayısıyla teşekkür ederek, ”Melih Koç Anaokulumuz 4 derslikli olacak. Orada yetişecek olan çocuklarımızın duası yeter. Sizler gibi hayırseverlerimizin sayısının artmasını temenni ediyoruz.Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Bir süre önce Fatsa’da açılışı yapılan Hacı Zekiye Karamolla Anaokulu’nun açılış programında Vali Tuncay Sonel’in yapmış olduğu konuşmadan etkilenerek, Anaokulunu yapmaya karar verdiklerini ifade eden Ordu Eski Milletvekili ve hayırsever iş insanı Eczacı Müjdat Koç, ”Elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz evladımızın adına Anaokulumuzu yaptırmak istiyoruz. Üstünde cami olması bizi ayrıca sevindirdi. Duaların evladımıza ulaşacağına inanıyoruz. Sayın Valimiz Tuncay Sonel’e ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” diyerek, duygularını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Fatsa Anadolu İmam Hatip Lisesi Melih Koç Anaokulunun yapım protokolü, Vali Tuncay Sonel, Ordu Eski Milletvekili ve hayırsever iş insanı Eczacı Müjdat Koç ve oğlu Cem Koç ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu tarafından imzalandı.
Yapılacak anaokulunda ayrıca Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi, Robotik Kodlama Atölyesi, Müzik ve Drama Atölyesi, Resim ve Sanat Atölyesi ile Yemekhane de olacak.