Ordu'da Millet İttifakı'ndan Ortak Ses

TAKİP ET

Ordu’da Millet İttifakı parti İl Başkanları, Milletvekili adayları ve parti teşkilatları dayanışma kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel birer konuşma yaptı.    

GENÇLERİN GELECEĞİNİ ÇALDILAR
Etkinlikte söz alan CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel şunları söyledi: “19 Mayıs gençlerin bayramı ama umutları çalınan, soruları çalınan, KPSS ve mülakat zulmüne uğrayan gençlerimiz var ve itiraz ettiklerinde de kapı dışına gönderilen gençlerimiz var. Bugün gençlik bayramını konuşuyoruz ama maalesef bu ülkenin çocukları bu ülkenin gençleri kapı dışarı edilirken Suriye’den milyonlarca kişiye kapılar açıldı. Pek çok şehrimizde yine gençlerimiz uyuşturucu batağındadır. Türkiye uyuşturucu tacirlerinin uyuşturucu mafyasının cennet bir ülkesi haline gelmiş ve tüm dünyadaki uyuşturucu baronları Türkiye’yi mekân edinmiştir.


BİZ ORADA OLACAĞIZ
İşte o yüzden Nutuk’un son paragrafında büyük önderin işaret ettiği ‘Memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar gaflet, dalalet hatta ihanet içindedir’ dediği bir yerdeyiz. Ama her bir çakıl tanesinin her bir kaya parçasının, yaşayan ya da yaşamayan hiçbir şeyin endişesi olmasın. Nerede zulüm gören yaratılan ne varsa toprak, su ve hava biz orada olacağız. Ezelden ebede bu kadim coğrafyada hayat bulan bu topraklar üzerinde yaşayan insan, hayvan, bitkiye, orman, ağaç hiç endişesi olmasın onlar neredeyse biz orada olacağız ve bu topraklarda yaşayan tüm kardeşlerim, hiç kimsenin endişesi olmasın. Biz Atatürk'ün çocukları, gençleri ve askerleri olarak biz yine orada olacağız.

İNSANINI SEVEN SANDIĞA GELSİN
Az kaldı sevgili kardeşlerim. ‘İyiler’ kazanacak. Sana söz; Dertlere ‘Deva’ olacağız. ‘Gelecek’ güzel günlere inanın. Bu ülkeye ‘Saadet’ vadediyoruz, ‘Demokrat’, özgürlükçü ve aydın nesiller yetiştireceğiz. Cumhuriyeti ‘halk’ ile buluşturacağız. O yüzden diyoruz ki Sayın Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi; Vatanını seven sandığa gelsin. Toprağını seven sandığa gelsin. Bu Allah ile aldatanlar nedeniyle, Allah'ını seven sandığa gelsin. İnsanını seven sandığa gelsin.

BİR SANİYE DURAKLAYAN NAMERTTİR
Hiç kimseden korkmuyoruz. Sevgili kardeşlerim, cesaretle esaret arasında sadece bir fark var. C harfi eksik olunca cesaret, esaret oluyor. O yüzden bir harf eksik, bir adım geri duran, bir saniye duraklayan namerttir. Korkmuyoruz, birlikte bu işi sizlerle beraber başaracağız. Kız kardeşlerim, erkek kardeşlerim değerli yol arkadaşlarım. Haydi, gelin hep beraber ülkemizi geri alalım.” 

NE ONLAR KAZANDI NE DE BİZ KAYBETTİK
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, seçim sonuçları bekledikleri gibi olması da kaybedilen bir şey olmadığını söyledi.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise şunları kaydetti: Evet beklediğimizin altında bir oy aldık. Ama onlar da kazanamadı. Biz ise kaybetmedik. Seçim ikinci tura kaldı. Bizde onlar da burada sıfırdan başlayacak. Biz de 1,2,3,4,5 diye sayacağız onlar da 1,2,3,4,5 diye sayacak. Dolayısıyla kimse umutsuzluğa kapılmasın. Bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal ve arkadaşlarının şatlarından daha ağır şatlarda değiliz.