Ordu'da öğrenciler 'Değerle büyüyor ve gelişiyorum" projesinde buluştu

TAKİP ET

Ordu’da ortaokul öğrencileri “Değerlerle büyüyor ve gelişiyorum” e-twinning projesinde buluştu. Projede Ordu ile birlikte Konya, Hatay, Isparta, Muğla ve Kayseri’den 8 okul ,41 öğrenci ve 8 öğretmen yer alıyor.
Ordu’da projeyi Kumru Atatürk Ortaokulu’ndan öğretmen Öznur Öztürk, Gürgentepe Işıktepe Şehit Ayhan Akkuş Ortaokulu’ndan öğretmen Hilal Akyazı Canlı, Kumru Ergentürk Adem Kamur Ortaokulu’ndan öğretmen Şengül Kırım yürüttü.
Kasım 2021 tarihinde beri yürütülen proje hakkında şu bilgiler verildi;
Sorumluluk, Empati, Temizlik, Yardımlaşma, Sevgi değerleri öğretmenlerin rehberliğinde öğrenciler tarafından çeşitli web 2.0 araçları kullanılarak eşzamanlı olarak ele alınarak birçok etkinlik gerçekleştirildi. Öğrenciler projemiz sayesinde toplumda önemi giderek azalan ahlaki değerlerimizi içselleştirirken aynı zamanda teknolojiyi doğru ve güvenli kullanmayı öğrendiler.
Proje boyunca farklı okullardan öğrenci ve öğretmenler iletişim halinde çalıştılar. Öğrenciler, “sevgi konulu fotoğraf yarışması, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy bilgi yarışması, okulda en temiz sınıf ve öğrenci seçimi, empati konulu kitap okuma çalışması, yardımlaşma konulu e-kitap yazma, güvenli internet kullanımı ile ilgili afiş ve slogan tasarlama, online yapboz hazırlama gibi birçok etkinliği ilgiyle yerine getirdiler.