Ordu'da pideye zam yapıldı mı?

TAKİP ET

Ramazan ayı geldi pide fiyatları tartışılmaya başlandı. Ordu Fırıncılar Dernek Başkanı İsa Yazıcı “Pideye zam yok.Diğer büyükşehirlerde fiyat neyse Ordu’da da odur.210 gram sade pide 2 Tl, yine 210 gram susamlı pide 2.5 TL” diye konuştu.

Yazıcı, “  Kamuoyunu, sosyal medya üzerinden meşgul eden ve halkımızı yanlış yönde manipüle etmeye çalışanlara karşı bizlere söz hakkı doğmuştur.

Ordu'da nasıl ki, her türlü girdi maliyetlerine rağmen(un, tuz, maya, yakıt, işçilik, doğalgaz, elektrik, su vs) ekmeğe zam yapılmasına direndik. Zam yok dedik sözümüzün arkasındayız. Çünkü halkımızın mağdur olmaması adına, kendi fırıncımız fedakârlık gösterdi göstermeye de devam edecek.

Keza aynı şekilde, Pide fiyatları için sosyal medyada dolaşan bilgi kirliliğini sonlandırmak ve halkımızı aydınlatmak gereği duyulmuştur.

Tıpkı İstanbul, İzmir, Ankara 'da olduğu gibi Ordu'da da fiyatlar stabildir. Pide fiyatları, tıpkı Büyükşehirlerimizde olduğu gibi, gramaj, susamlı susamsız, sade yumurtalı gibi çeşitleriyle fiyatlandırılır. (Herkes pide yiyebilsin diye 210 gr sade pide 2 TL, 210 gr yumurtalı susamlı pide 2,5 TTL’dir.

Zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte bizlerde asla fırsatçılığa izin vermeyiz.”şeklinde konuştu.

Fırınlar ikilik pide üretip fiyatı ikiye katlıyor

Ordu’da fırınların 210 gram pide yerine 420 gram pide ürettikleri gözleniyor.420 gram sade pide 4, susamlı pideler de 5 TL’den satılıyor.

Fırınların genel olarak 210 gram pide üretmedikleri ağırlıklı olarak 420 gram pide üreterek vatandaşa tercih hakkı bırakmadıkları ifade ediliyor.