Ordu'da Psikiyatrist Esra Yancar Demir Profesör oldu

TAKİP ET

Ordu’da görev yapan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Esra Yancar Demir profesör oldu.
ESRA YANCAR DEMİR KİMDİR
Prof.Dr.Esra YANCAR DEMİR 1977  Eskişehir doğumlu olup, 2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur.
2001-2006 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında Asistan Doktor olarak çalışmış ve 2006 yılında “Major depresyonlu hastalarda mizaç özellikleri: Klinik Özellikler ve Alt Tiplerinin karşılaştırılması ”adlı tez ile Uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Dr.Esra Yancar Demir 2006-2011 yılları arasında Ordu Boztepe Devlet Hastanesi’nde psikiyatri uzmanı, 2012-2016 yılları arasında ise Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında Yardımcı Doçent, 2016-2018 yılları arasında ise Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında Anabilim Dalı Başkanı Doçent olarak çalışmıştır. 2018 Nisan-2019 Haziran tarihleri arasında da Ordu Medical Park Hastanesinde görev yapmıştır.
Bilişsel Davranışçı Terapi alanında ABD’de bulunan Academy of Cognitive Therapy’nin sertifikalı psikoterapisti, Avrupa Bilişsel Davranışçı Terapiler Derneği’nin (European Association for Behavioral and Cognitive Therapies) sertifikalı psikoterapistidir.
Ayrıca ‘’International Society for Schema Therapy (ISST) tarafından sertifikalandırılmış bir şema terapisti olup, çeşitli toplantı ve psikoterapi derneklerinde bu konuda bilgilendirici eğitimler ve sunumlar yapmaktadır.
Doç Dr. Esra Yancar DEMİR aynı zamanda sertifikalı bir EMDR ve eğitimli bir destekleyici psikoterapi ve sistemik aile terapisi uygulayıcısıdır.