Ordu'da 'Rado' eğitim semineri yapıldı

TAKİP ET

TFF-TÜFAD Ordu Şubesi ‘Dursun Karamustafa (Rado)’ 1.UEFA Sürekli Antrenör Gelişim Semineri UEFA Belgesi ve profesyonel kaleci diploması olan Ordulu antrenörler ve eğitmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Ordu Şubesi önderliğindeki ‘Dursun Karamustafa (Rado)’ 1.UEFA Sürekli Antrenör Gelişim Semineri Durugöl Gençlik Merkezi’nde yapıldı.

“Hak ediyor”

TÜFAD Ordu Şubesi Başkanı Turgut Kır, “Zaman zaman eğitim seminerlerimizi gerçekleştirerek, antrenörlerimize güncellemeleri aktarıyoruz. Önümüzdeki süreçte de eğitimlerimiz devam edecek. Bugün UEFA Belgesi ve profesyonel kaleci diploması olan antrenörlerimize özel bir seminer yaptık. Bu seminerimize herkesin Rado diye bildiği, Ordu futboluna büyük emekler veren Dursun Karamustafa’nın adını verdik. Bunu da hak ediyor. Seminerlerimize devam ettiğimiz sürece kıymetli hocalarımızın adını da vermeye devam edeceğiz” dedi.

Rado gözyaşlarına hakim olamadı

Seminere adı verilen Rado Dursun lakaplı Dursun Karamustafa; “Ordu’da ve Orduspor’da yıllarca oynadım. Beraber oynadığım ya da hocalığını yaptığım sporcularım burada. Böyle bir fırsatı yakalamak herkese nasip değil. Şuandaki gururumu anlatamam. İfadeler belli. Şuan çok duygusalım ve heyecanlıyım. Yıllarca takımlarda hocalık yaptım. Defalarca sporcularıma konuşmalar yaptım ama böyle bir konuşmayı ilk defa yapıyorum. Söylemek istediğim çok şey var ama söyleyemiyorum. Bana bu gururu yaşatan TÜFAD Başkanı Turgut Kır ve yönetimine sonsuz teşekkürler” derken gözyaşlarına hakim olamadı.

Konuşmaların ardından seminere adı verilen Dursun Karamustafa’ya Orduspor’dan takım arkadaşları Üstün Türközer, Turgay Güney, Güven Türközer ve Şükrü Bekiroğlu tarafından plaket takdim edildi.

‘Dursun Karamustafa (Rado)’ 1.UEFA Sürekli Antrenör Gelişim Semineri kapsamında ilk olarak İl Hakem Kurulu Başkanı Kahraman Minnet, ‘Değişen Futbol Oyun Kuralları’ ile ilgili Ordulu UEFA Belgesi ve profesyonel kaleci diploması olan antrenörlere eğitim verdi.

Diyetisyen Merve Nur Güngör Çuhadar ise ‘Sporcularda Makro Besin Öğeleri’ni örneklerle anlattı.

Ordu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Arı da, ‘Futbol Müsabakalarındaki Aktivite Profilinin Güncel Analizi’ ve ‘ Futbolda Temel Motorik Özellikler’ konularına değindi.

Yine Ordu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nden Öğretim Görevlisi Hacı Ahmet Taşpınar ise ‘Futbolda Psikolojik Performans Yöntemlerinin Antrenör ve Oyuncu Açısından Önemi’ ile ilgili seminer verdi.