Ordu'da Ramazan Bayramı'nda gezilecek 10 yer

TAKİP ET

Yeşille Mavinin birleştiği Ordu'da Ramazan Bayramı tatilinde gezilebilecek 10 yer.

Karadeniz Bölgesi'nin doğal güzelliği ile öne çıkan Ordu'da gzelip görülecek onlarca yer bulunuyor. Ordu Ramazan Bayramı tatilinde doğa tutkunlarını bekliyor.
Ordu'da gezilecek 10 yer şöyle;

ÇAMBAŞI YAYLASI
Karadeniz Bölgesi’nin en önemli yaylalarındandır. Hem yaz hem kış aylarında turizm için bulunmaz doğal güzellik ve özelliklere sahiptir. Deniz seviyesinden 1,850 metre yükseklikte olan yaylanın ulaşımı Ordu - Kabadüz - Çambaşı güzergahını oluşturan asfalt yol ile sağlanmaktadır. Modern iki otel ve restoran mevcuttur. Çarşısı, pazarı, piknik yerleri, lokantaları vardır. Doğal güzellikleri ile muhteşemdir. Bu yörede bütün doğa sporlarını profesyonel olarak yapmak mümkündür. Sahil kesimindeki nüfusun büyük bir bölümü yaz mevsiminde bu yaylaya çıkmaktadır.
Ordu'nun 61 kilometre güneyinde olan bu yaylada, birkaç tane alabalık üretim çiftliği vardır. 72 obası ve 100 bin dönümlük alanı ile ülkemizin en geniş yaylalarından biridir. Şehir ile yayla arasında düzenli olarak minibüs seferleri düzenlenmektedir. Yaylada elektrik, telefon mevcuttur. Bakkal, kasap, et lokantaları, sağlık ocağı ve Jandarma karakolu bulunmaktadır.


BOZTEPE
Ordu şehri Boztepe’nin yamaçlarına serilmiştir. Denizden 450 metre yükseklikte olup, ilin tüm güzelliklerini, Karadeniz’in muhteşemliğini Boztepe’den seyretmek doyumsuzdur. İl merkezine 6 kilometre mesafede olup asfalt yolla ve dilerseniz teleferikle ulaşmak mümkündür. Yeme içme ve dinlenme tesisleri ile ormanlık piknik alanları mevcuttur.


YASON BURNU
Perşembe İlçesi'nin 15 kilometre batısında, Çaytepe Köyü sınırları içindedir. 1. derece arkeolojik, 2.derece doğal SİT alanıdır. Doğal güzelliği görülmeye değerdir. Samsun-Ordu karayolu üzerinde deniz kenarında olması, 1869 yılında yapılan kilisenin onarılarak ziyarete açılması ve aslına uygun çevre düzenlemesi ile turizm cazibe merkezi haline getirilmiştir. Karadeniz sahili boyunca üzerinde kilise bulunan tek yarımada burasıdır. Güneşin doğuşu ve batışı yaz aylarında çıplak gözle izlenebilir.

Yarımada üzerinde ve yakın çevresinde sahil boyunca piknik alanları, yeme içme yerleri mevcuttur. Otoparkı vardır. Türk mutfağı ve geleneksel Karadeniz mutfağını bu alanlarda bulmanız mümkündür. Yabancı turistler; özellikle de hıristiyanlar için görülmesi gereken önemli bir mabet olan kilise ve üzerinde bulunduğu yarımada Ordu'nun en çok ilgi çeken yerleri arasındadır.


ULUGÖL
2009 yılında Tabiat Parkı olarak tescil edilen Ulugöl, Ordu'nun Gölköy İlçesi'nde yer almaktadır.
 
Alan, ziyaretçilerin piknik, doğa yürüyüşü, bisiklet turu, fotoğraf çekimi, bitki ve yaban hayatı gözlemleme gibi faaliyetleri yapmasına elverişlidir.
 
Tabiat Parkı içinde günübirlik kullanıma yönelik yürüyüş yolları, mescit, çocuk oyun alanları, piknik masaları, kamelya, büfe, çeşme otopark yer almaktadır.
 
Ulugöl Tabiat Parkı kayın ağacı, gürgen, kızılağaç, fındık ve meşeden oluşan ormanıyla misafirlerine görsel bir şölen sunmaktadır.
 
Ayrıca Ulugöl ve Çepekli Göl üzerinde bulunan nilüfer, su kamışı, sazlar ve su mercimeği bu doğa harikası alanın cazibesini arttırmaktadır. Bölgede konaklamaya uygun 12 adet kır evi bulunmaktadır.


PERŞEMBE YAYLASI
Bulunduğumuz coğrafik kıtada bir benzeri bulunmayan Perşembe Yaylası Menderesleri’nin bir dünya mirası olarak korunması amacıyla tescil işlemleri son aşamadadır 1991 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Turizm Merkezi ilan edilmiştir. Aybastı İlçesi'ne 17 kilometre mesafede bulunur. Rakımı yaklaşık 1.500 metre civarındadır. Her yıl Temmuz ayı içinde yayla şenlikleri yapılmaktadır. Şenliklerde çeşitli yarışmalar, folklor gösterileri, konserler, sosyal ve kültürel etkinlikler,güreş müsabakaları, at yarışları vb. etkinlikler düzenlenmektedir. Yayla yolunun büyük kısmı asfalt, kalanı stabilize yoldur. Yorgunluk atmak, piknik yapmak, safari, yamaç paraşütü için idealdir. Yaylada aynı zamanda, eşsiz güzelliğe sahip tabiat harikaları, tarihi eserler ve alanlar mevcuttur. Kümbetler, Çiseli Şelalesi, Karga Tepesi bunlara örnektir.


ASARKAYA KENT ORMANI
Asarkaya Kent Ormanı Ünye İlçesine 4 kilometre mesafede Ünye-Fatsa yolu üzerinde Orman İşletme Müdürlüğünce ağaçlandırılmış mesire ve piknik alanıdır. Dokusunda barındırdığı bir çok yaban hayvanı ve bitki çeşidiyle dikkat çekmektedir. Kuş gözlemciliği ve doğa yürüyüşü için idealdir.


YOROZ KENT ORMANI
Altınordu Saraycık Beldesi sınırları içerisinde bulunan Yoroz Kent Ormanı, Ordu merkeze 20 kilometre mesafededir. Yolun büyük bir kısmı asfalt, geri kalan kısmı stabilize olup zengin ormanları, seyir terası ile ünlüdür. Av ve yaban hayatı zengindir. Flora ve fauna bakımından zengin olup, kent ormanında gezi piknik için gereken tüm düzenlemeler Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılmıştır.


HOYNAT ADASI
Perşembe İlçesi'nin en önemli tarihi unsurlarından biridir. Ramazan Köyü sınırları içerisinde Hoynat Tüneli'nin hemen yanındadır. Eskiden gemicilerin depo ve sığınak olarak kullandıkları tahmin edilmektedir. Üzerinde su kalıntısı bulunur. Martı ve karabatak kuşlarının yaşadığı kuş cennetidir. Tepeli Karabatakların Türkiye‘de tek yuva yaptığı yerdir.


ÇAMAŞ KANYONU
Çamaş Kanyonu, Çamaş ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta Budak Köyü sınırları içerisindedir. 


KABAKDAĞ KÖYÜ
Fatsa’ya 9 kilometre mesafededir. Organik tarımla beraber eko turizm çalışması olan tek köydür. 1877 Osmanlı - Rus Savaşı'ndan sonra Batum civarından göç edenler tarafından kurulan köyde 180 hane kayıtlıdır. 20 ev tescillidir. Köyde 100’den fazla yöresel yemek çeşidi vardır. Organik tarım konusunda da başarılı olmuştur. (bal, yumurta, süt ürünleri, sebze ve meyve). Zengin bitki örtüsü, trekking parkurları, köye özgü yöresel halk oyunları ile turizmde öne çıkmaktadır.