Ordu'da Rektör Akdoğan Mühendislik Fakültesi kurarsa tarihe geçer

TAKİP ET

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, daha önce geri çevrilen Mühendislik Fakültesi için ikinci bir başvuruda bulunduklarını belirterek Ankara’da yapılacak olan toplantıda YÖK’e tek tek gerekçeleriyle neden Mühendislik Fakültesi istediklerini anlatacaklarını söyledi. 
 
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İÇİN ISRARCIYIZ

Daha önce geri çevrilen başvuruyu yenilediklerini aktaran Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akdoğan, “YÖK’ten haber bekliyoruz. Ordu’ya mühendislik fakültelerini kazandırmak istiyoruz. YÖK daha önce bu konudaki bir başvurumuzu reddetmişti. Şimdi biz yeniden hazırlıklarımızı yaptık. Bu konudaki gerekçelerimizi YÖK’e anlatacağız. Bu görüşme yüz yüze olacak. Orada neden böyle bir talepte bulunduğumuzu, neden böyle bir talepte ısrarcı olduğunuzu tek tek gerekçeleriyle ifade edeceğiz.” diye konuştu.  

YENİ MÜHENDİSLİK TÜRLERİ OLACAK

Ordu Üniversitesi bünyesinde Karadeniz’in en büyük meslek yüksek okulu bulunduğuna dikkat çeken Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akdoğan, “Burada önemli bir birikim, imkan ve alt yapı var. Biz buraya bilgisayar, yazılım, nano teknoloji, yapay zeka, inşat, makine, elektronik ve bilişim gibi mühendisliklerin kurulmasını istiyoruz. Bu sene fakülte ismini de Teknoloji Fakültesi olarak belirledik. Bu olmaz ise Mühendislik-Mimarlık-Tasarım Fakültesi olarak da ikinci bir isim tespit ettik.” şeklinde konuştu.  

HER TÜRLÜ İMKAN VE ALT YAPI VAR

Rektör Prof. Dr. Akdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: Ordu’da 45 yıllık Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulumuz var. Burada şu anda mühendis olarak 22 arkadaşımız doktorasını yapmış durumda. Doktor, doçent hatta profesörlüğü gelme aşamasında bilim insanlarımız var. Bunlar bilgisayar, bilişim makine ve benzeri mühendislik kollarında uzman olmuş isimler. Dolayısıyla biz hem şehrin büyüklüğü hem de üniversitemizin alt yapısı olarak mühendislik fakültesini Ordu’ya kazandırmak istiyoruz.” Hasan Cem Özel