Ordu'da Türk Filmlerine Konu Olacak Olay!

TAKİP ET

Ordu'da üzerinde caminin bulunduğu fındık bahçesi mahkeme kararı ile satışa çıktı. Özel şahsın yerinde bulunan cami, mahkeme satışı ile yeni sahibine geçecek.


Ordu’da Türk filmlerine konu olabilecek bir olay yaşanıyor. Diyanet, tapusunu almadığı camiye kadrolu imam atadı. Diyanete ait cami yıllardır özel şahsın bahçesinde hizmet verdi. Tapu devri yapılmadı. Caminin bulunduğu 5 dönüm fındık bahçesi mahkeme kararı ile satışa çıkartıldı.  Fındık bahçesini alacak kişinin bir de camisi olacak.


Ordu’nun Altınordu İlçesi Boztepe Mahallesi Çorbacıoğlu mevkiinde yıllardır aynı yerde cami bulunuyordu. 15 yıl önce eski cami yıkıldı hayırseverlerin yardımı ile yeni cami yapıldı. Cami ile birlikte kapısına abdesthane inşa edildi. Camide yıllardır Diyanetin kadrolu imamı görev yapıyor.


Camiye kadrolu imam atayan Diyanet, caminin arsasının tapusunu yıllardır alamadı. Cami, yeri bağışlayan kişinin üzerinde kaldı.
Hissedarlar arasında ortaklığın giderilmesi davası açıldı. Ordu 2. Sulh Hukuk Mahkemesi hissedarların  başvurusu üzerine 5 dönüm 200 metre fındık bahçesini  satışa çıkarttı. Satışa konu parseller üzerinde cami de yer alıyor.


Bilirkişi, fındık bahçesi için 650 bin 277 TL değer belirledi. Cami için bir değer belirlenmedi. Bilirkişi raporunda “  Cami ve camiye ait abdesthane olarak kullanılan iki katlı bina kamu yapısı olarak değerlendirilmiş olup değeri satış bedeline eklenmemiş iş bu husus ihaleye katılacakların dikkatine sunulur “ denildi.


Satış ihalesi Mayıs ayı içerisinde gerçekleşecek. Fındık bahçesini alacak kişi caminin yeni sahibi olacak. Caminin tapu probleminin nasıl çözüleceği ise bilinmiyor.


MUHTAR: TAPU PROBLEMİ ÇÖZÜLMELİ
Altınordu Boztepe Mahallesi Muhtarı Mustafa Kurucu,” Yıllardır aynı yerde eski cami vardı. 15 yıl önce eski cami yıkıldı yerine hayırseverlerin katkılarıyla yeni cami yapıldı. Caminin de üzerinde olduğu fındık bahçesi için hissedarlar mahkemeye başvurmuş. Cami için yıllar önce bu yer bağışlanmış ama tapusu tescil edilmemiş. Bu problemin çözülmesini bekliyoruz” dedi.