Ordu'da Vicdan-Cemil Gümüş Çifti 50 yıldır Ramazan Pidesi Yapıyor

TAKİP ET

Ordu'da Cemil ve Vicdan Gümüş çifti tam 50 yıldır birlikte ramazan pidesi yapıyor. Gümüş çifti lezzetli pidenin sırrını da açıkladı.

Ordu’nun Altınordu İlçesi Saray Mahallesi’nde bulunan Saray Fırını 1974 yılında kurulmuş. Fırını 50 yıldır Cemil Gümüş ile eşi Vicdan Gümüş işletiyor. Gümüş çifti, fırının hem çırağı hem kalfası hem de ustası.


Ordu’da Saray Fırının ramazan pidesinin tadı bir başka oluyor. İşin sırrı ise pidenin ustalarında saklı.


Cemil Gümüş, fırında hem hamur açıyor hem de pişiriyor. Gümüş’ün en büyük yardımcısı eşi Vicdan Hanım. Vicdan Hanım da elinin hamuru ile Cemil Usta’nın işine karışıyor. İyi ki de karışmış. Vicdan Hanım, bugün iyi bir fırıncı ustası olmuş.


Ramazan Pidesinin lezzeti bir başka.
Saray Fırının bol susamlı ramazan pidelerini alabilmek için müşteriler iftar öncesi fırının önünde kuyruğa giriyor. Fırının sahibi Cemil Gümüş, “ İyi bir pidenin  hamuru güzel açılmalı ve iyi mayalanmalı. Hamurunun açılması kadar pişirilmesi de önemli. Yumurtası ve susamı özel olmalı. Pideyi eline alınca o kokuyu hissetmelisin. Müşterilerimizin tercihi daha çok çok pişmiş gevrek pideler oluyor.” dedi.


Pazar günleri Ordu Pidesi
Saray Fırını’nda pazar günleri ordu Yağlısı yapılıyor. Malzemeyi siz götürüyorsunuz, hamuru Vicdan Hanım açıyor, Cemil Usta pişiriyor. 50 yıldır devam edermiş Pazar pidesi geleneği. Cemil Gümüş, “ Pazar günleri pide yapmamız genellikle son baharda başlayıp ilk baharda sona erer . Yaz dönemi pek yapmayız. Pazar günü için özel müşterilerimiz var. Fırınlarda yapılan malzemeli pideler diğerlerine göre daha lezzetli oluyor” ifadelerini kullandı.