Ordu'da Yaşar'ın ölüm haberini alan yasa boğuldu

TAKİP ET



Ordu simge isimlerinden birini kaybetti. Ordu Altınordu’nun sevilen ismi Yaşar Sinan’ın ölümü büyük üzüntü yarattı.
Kimi zaman tekerlekli sandalyede, kimi zamanda karton parçasının üzerinde görürdük Ordu sokaklarında Yaşar’ı. Şakacı bir kişiliği vardı.
TÖREN VE TEPE’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören Yaşar Sinan’ın ölümü üzerine bir mesaj yayınladı. Başkan Tören, “
Tüm zorluklarına rağmen hayat mücadelesi ve yaşama sevinciyle her kesim tarafından sevilen, şehrimizin simge isimlerinden Yaşar Sinan'ın vefatını teessürle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.
Mekanı cennet olsun.” Dedi.
Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe de mesajında “Şehirlerin simge şahsiyetleri vardır. Köşe başlarında, caddelerde, sokaklarda onları bulabilirsiniz. Yaşar abimiz de onlardan biriydi. Yaşama veda ettiğini üzülerek öğrendim.
Ordu sokakları bir simgesini daha yitirdi. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Seni asla unutmayacağız Yaşar abi!” ifadelerini kullandı.

O OLAYLA TÜRKİYE TANIDI
Yaşar Sinan yaşadığı bir olayla Türkiye gündeminde gelmişti. Yıl 1997. Yaşar Öceli Mahallesi’nde komşunun kızını kaçırmıştı. Kız tarafı davacı olunca Yaşar Ordu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmıştı. İlk duruşmada hakimin karşısına Yaşar taksicinin kucağında çıkmıştı. İlk sözü de; “ Hakim Bey; ben kız kaçırmadım, kız beni kaçırdı” olmuştu.
Yaşar beraat etmek için uzun süre uğraştı. Mahkeme Yaşar’ı rapor alması için İstanbul Adli Kurumu’na bir göndermişti. Sonunda mahkeme Yaşar hakkında beraat kararı vermişti.
Yaşar nasıl olurda kız kaçırabilir?
Yaşar’ın macerasını duyan İstanbul kanalları Ordu’ya gelip Yaşar ile ilgili haberler yapmışlardı.
Ordu’dan bir Yaşar geçti. Geride iz bırakarak.