Ordu'daki turizm işletmeleri Güvenli Turizm Sertifikası alıyor

TAKİP ET

Ordu Güvenli Turizm Şehri oluyor. Ordu Seyahat Acenteleri ve Otelciler Platformu Derneği öncülüğünde turizm işletmelerinin Güvenli Turizm Sertifikası alması için çalışma başlatıldı.
 Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda Royalcert Belgelendirme firması tarafından bilgilendirme yapıldı.
Toplantıya katılan Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak; “Gerçekten son dönemlerde ülkemizin pek çok alanda sertifikasyon çalışmalarına şahit olduk. Ancak bu zamana kadar turizm sektöründe bu tür sertifikasyonları görmemiştik, ilk defa bu pandemi sürecinde sertifikasyon organizasyonu hayatımıza girdi. Bunu hepimiz önemsiyoruz, çünkü bu sertifikasyonlar her birimizin birer karnesi durumundadır. Karnemiz ne kadar güzel olursa bizim misafirlerimizin de bize o kadar güvenecektir. Dolayısıyla bu organizasyonun sadece pandemi süresi içerisinde değil de bundan sonraki süreçte de devam etmesi temennisini ediyorum.” Dedi. 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in danışmanı Asın Suyabatmaz, turizmin Ordu’nun vazgeçilmesi olduğunu söyledi. Suyabatmaz,” Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Hilmi Güler turizme destek vermektedir” ifadelerini kullandı.
Ordu’daki işletmeler olarak sürece hazır olduklarını belirten Ordu Seyahat Acenteleri ve Otelciler Platformu Derneği Başkanı Volkan Aydın  “Önümüzde güzel bir sezon var. Bu konuda da sektör olarak önümüzdeki aylarda ciddi hazırlıklar yaptık. Artık bunu belgelendirme zamanı geldiğini düşünüyoruz. Güvenli Turizm Sertifikası dışında güvenli bir şehir olduğumuzu, turizm için gayet elverişli bir şehir olduğumuzu göstereceğimiz bir dönem başlıyor. Şimdiden hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.
Güvenli Turizm Sertifikası belgelendirme yetkisine sahip Royalcert Danışmanlık adına Proje Müdürü  Orhan Tolga Balarısı işletme sahiplerine süreçle ilgili teknik bilgiler sundu.
Güvenli Turizm Sertifikası
Güvenli Turizm Sertifikasının amacı, covid-19 pandemisinin olumsuz etkilerinin sona ereceği döneme hazırlık olarak, Turizm İşletmelerinin faaliyetlerine yeniden başlayacağı dönemde, tüketicide oluşan covid-19 bulaşma endişesi, yüksek hijyen ve güvenlik beklentilerini karşılamak üzere yapılması gereken çalışmaları, iş yerlerinde çalışanlara yönelik eğitim programlarının planlanması, covid-19 virüsünün bulaşmasını önlemeye yönelik usul ve esasları belirlemektir.