Ordu fındık fiyatı

TAKİP ET



Ordu'da fındık fiyatı. Ordu'da serbest piyasada fındık fiyatı ne kadar oldu?
Sahil kesimde fındık hasadı bitti. Orta kesimde fındıklar kurutulurken, yüksek kesimlerde fındık toplnmaya devam ediliyor.
Ordu'da fındık fiyatı araştırılıyor. Ordu'da Altınordu, Perşembe, Fatsa, Gülyalı, Ünye, İkizce, Çaybaşı, Akkuş, Korgan, Kumru, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Gölköy, Gürgentepe, Ulubey, Mesudiye ve Kabadüz'de fındık tarımı yapılıyor.
Ordu'da serbest piyasada fındık fiyatı 50 randıman levant kalite 43.5 ile 44 TL arasında değişiyor. Bazı tüccarlar randıman kırmadan fındığı 45 TL'den alıyor.
MÜDAHALE EDİLMELİ
Saadet Partisi Altınordu İlçe Başkanı Fuat Serdaroğlu, “Fındığın üreticiden ucuza alınıp, çok yüksek fiyatla yurtdışına satılmasına karşıyız ve fiyat belirsizliğin biran önce giderilmesini bekliyoruz.” dedi.  PaylaşTweetlePinleLinkedinWhatsApp Serdaroğlu, şu açıklamayı yaptı: “Altınordu genelinde geçim sıkıntısının artmaktadır. Markette fiyatlar her gün yukarı giderken, halkın en önemli gelir kalemi olan fındıkta ise fiyat açıklandığı rakamın çok altında işlem görmeye başlamıştır.  Fındıkta TMO ayrı, tekelci firma ayrı, tüccar ayrı fiyat açıklamıştır. Bu sezon fındık piyasası üreticinin aleyhine işlemektedir. Okulların da açıldığı bu dönemde, harcamaların artması, halkımızı fındığını ucuza satmaya zorlamaktadır. Fındığın üreticiden ucuza alınıp, çok yüksek fiyatla yurtdışına satılmasına karşıyız ve fiyat belirsizliğin biran önce giderilmesini bekliyoruz. Bu vesile ile öğrencilerimize yeni başlayan eğitim öğretim yılında başarılar diler, yetkilileri ivedilikle  fındıktaki fiyat makasınamüdahale etmeleri gerektiğini hatırlatırız.”