ORDU GİRESUN BÜYÜK OYNUYOR

TAKİP ET

Ordu Giresun Havalimanı aylık 50 bin yolcu barajını geçti.

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü Ocak ayı tahmini yolcu ve uçak sefer sayılarını açıkladı. Ordu Giresun Havalimanı yolcu ve uçak sefer sayısını en fazla arttıran havalimanı oldu.

Ocak ayı içerisinde Ordu Giresun Havalimanı’ndan 382 sefer düzenlendi. İstanbul-İzmir ve Ankara’ya yapılan karşılıklı seferler de toplam 50 bin 870 yolcu taşındı. Açıldığı 22 Mayıs tarihinden beri taşınan yolcu sayısı ise 272 bin aştı.

Ordu Giresun Havalimanı’nda sefer sayısına düşen yolcu ise 133 olarak gerçekleşti.

Ordu Giresun Havalimanı Türkiye’de faal kullanılan 52 havalimanı içerisinde taşınan yolcu rakamlarına göre 24 havalimanını geride bıraktı.

Ordu Giresun Havalimanı Ocak ayı içerisinde Alanya , Dalaman, Adıyaman,Ağrı, Amasya, Balıkesir Kocaseyit, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Iğdır, Isparta, Kars, Kastamonu,Kocaeli, Muş, Eskişehir, Nevşehir, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak ve Kütahya Havalimanlarını geride bırakmayı başardı.

27 Mart tarihinde başlayacak yaz uygulaması ile birlikte Ordu Giresun havalimanı’nda sefer sayıları da artacak.

THY ‘nın İstanbul Atatürk Havalimanı sefer sayısını günlük karşılıklı birden ikiye çıkartması bekleniliyor. Pegasus’unda yaz döneminde Antalya hattını ulaşıma açacağı İstanbul’a düzenlediği sefer sayısını da arttıracağı kaydedildi.

Yeni seferlerin konulmasıyla birlikte Ordu Giresun Havalimanı’ndan yaz döneminde aylık 80 bin yolcunun taşınabileceği belirtiliyor.