Ordu Giresun Havalimanı küçülüyor! Antalya'ya bu sezon da uçuş yok!

TAKİP ET

Ordu Giresun Havalimanı'ndan Antalya uçuşları bu yaz döneminde de gerçekleşmeyecek. Yeni uçuşların olmamasına Ordu ve Giresunlular tepki gösteriyor.

Yıllık 3 milyon yolcu kapasitesine sahip  Ordu Giresun Havalimanı'na bu yaz döneminde de yeni uçuşlar konulmaması tepkilere neden oluyor.
Yaz dönemi için beklenen Antalya uçuşları bu yıl da gerçekleşmeyecek. Hava Yolu şirketleri yaz dönemi uçuş planlarını duyurmaya devam ediyor. Ordu Giresun Havalimanı için bu yaz yurtiçi için yeni uçuş konulmadı, yurt dışında ise birçok uçuş kaldırıldı.
Ordu Giresun Havalimanı'ndan yurt içinde İstanbul, Ankara ve İzmir'e seferler düzenleniyor. Anadolu Jet tarafından daha önce Antalya uçuşları konulmuş sonra kaldırılmıştı. Anadolu Jet bu yaz dönemi de  Ordu Giresun'dan Antalya'ya uçuş koymadı.
İZMİR UÇUŞU HAFTADA 2 GÜN 
Anadolu Jet Ordu Giresun ile İzmir arasında haftada iki gün uçuş yapıyor. Kış dönemi % 98 doluluk oranı ile gerçekleşen uçuşlar yaz dönemi de yine haftada iki gün olarak devam edecek. Yolcu olmasına rağmen Anadolu Jet'in yeni sefer koymamasına bir anlam verilemiyor.
Anadolu Jet yaz döneminde, Ordu Giresun'dan İzmir'e haftada 2, İstanbul sabiha Gökçen'e haftada 21 ve Ankara'ya haftada 14 uçuş planlaması yaptı.

Ordu Giresun Havalimanı'nda daha önce gerçekleşen uçuşların geri verilmesi isteniliyor. Mevcut uçuşların iptal edilerek ve yeni uçuş verilmeyerek havalimanının küçültülmek mi istendiği soruluyor?

KOÇ: ORDU GİRESUN HAVALİMANI SAHİPSİZ

Ordu Giresun havalimanı için siyasiler ve sivil toplum örgütleri gerekli desteği vermiyor. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Meslek Grubu Temsilcisi Ertuğrul Koç, Ordu ve Giresun'un ileri gelenlerinin havalimanına duyarsız olduğunu söyledi.
Ordu Giresun Havalimanı'nın sorunlarının 9 yıldır çözüm beklediğini belirten Ertuğrul Koç," İki il bir konuyu çözemedik. Bu havalimanı ikilin kalkınması, turizmin gelişmesi ve rahat ulaşım sağlanması için yapıldı. Uçuş noktaları yetersiz. Uçuş saatleri uygun değil. Yaşanan sefer problemlerinin çözümü için Ordu Giresun biraraya gelmeli ve bu sorunu çözümlemeli. Kaydeden Ordu ve Giresun oluyor.

Yolcular Samsun ve Trabzon'a gidiyor
Ordu Giresun Havalimanı'na Trabzon ve Samsun Havalimanını etkiler diye yeni sefer koymuyorlar. Bunun yerine Ordu ve Giresun'a Havaş Servisi koyuluyor. Bugün Ordu Merkezden Samsun çarşamba Havalimanı'na Havaş Servisi varsa bunun anlamı, Çarşamba Havalimanı'ndaki uçakları doldurmak içindir." dedi.