Ordu Giresun Havalimanı'na darbe! THY yurt dışı uçuşları kaldırdı

TAKİP ET

Ordu Giresun Havalimanı'na darbe! Yaz dönemi yurt dışı gerçekleşen 4 ayrı uçuş kaldırıldı

HABER: Nuh KIRCA

Türkiye'nin deniz üzeri yapılmasıyla örnek gösterilen Ordu Giresun Havalimanı'na büyük darbe indirildi. THY, yaz dönemi gerçekleştirdiği 4 yurt dışı uçuşunu kaldırdı.
2015 yılında hizmete giren ve yeterli sefer olmamasına rağmen yılda 1 milyon yolcunun kullandığı Ordu Giresun Havalimanı'na iki ilin siyasileri ve Sivil toplum örgütleri sahip çıkamıyor.


Havalimanının yapımında bir araya gelmeyi başaran Ordu ve Giresunlu siyasetciler, havalimanının problemleirnin çözümü için biraraya gelemiyor. Ordu ve Giresunluların Havalimanı için 9 yılda bir kez biraraya gelip ciddi bir problem çözmemesi dikkat çekiyor.
Ordu Giresun Havalimanı yolcusu olmasına rağmen sahipsizliğinin kurbanı oluyor.


THY 4 UÇUŞU KALDIRDI
Ordu ve Giresun en çok gurbetçiye sahip iki il olmasına rağmen havalimanındfa yeterli sefer olmuyor. THY son yıllarda yaz dönemi Ordu Giresun Havalimanı'ndan Almanya Münih, Dusseldorf, Hamburg ve Frankfurt, Avusturya’da Salzburg’a direkt uçuşlar düzenliyordu.


THY bu yaz Dusseldorf, Hamburg, Frankfurt ve Salzburg uçuşlarını iptal etti. THY, Ordu Giresun Havalimanı'ndan sadece Almanya Münih'e direkt uçacak. 
SunExpres Yolları Ordu Giresun Havalimanı'ndan  Almanya Dusseldorf’a Haziran ayının ilk haftasından Ekim ayının son haftasına kadar haftada bir sefer düzenleyecek.