Ordu Giresun Havalimanı'na haksızlık yapılıyor

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun daha önce Ordu-Giresun Havaalanı’ndan yapılan Kıbrıs uçuşlarının aralık ayından itibaren Trabzon’dan yapılacağını açıklamasına CHP Milletvekillerinden tepki geldi.
Ordu Olay Gazetesi’nin haberine göre,CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ile CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Bakan Karaismailoğlu’na sert tepki gösterdi.
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Bu Ulaştırma bakanı Adil Karaismailoğlu asla "adil" değil. Mikromilliyetcilik yapıyor. Ordu-Giresun Havaalanı sefer sayıları ve uçuş noktaları azaltılarak, Ordu ve Giresun uçak yolcusunu Trabzon ve Samsun havaalanı seferlerini beslemek için kullanıyorlar. Ordu ve Giresun halkı uçağa binebilmek, bu bakanın kendi memleketine ayrıcalık tanıması için, 2-3 saat yol eziyeti çekmek zorunda mı? 
Cumhur ittifakının Ordu ve Giresun vekilleri ve siyasetçileri de en az bu bakan kadar suçludur. Ordu ve Giresun’u yok sayanı da biz yok sayarız.  Bu bakanın bugüne kadar Ordu ve Giresun’a karşı takındığı hasmane tutumu nedeniyle Ordu ve Giresun tarafından istenmeyen adam ilan edilmelidir
 CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu Kıbrıs-Trabzon uçuşlarını müjdeliyor. Konu Ordu-Giresun Havalimanı’ndan uçuş sefer sayısının artırılması, insanları uçtuğuna uçacağına pişman eden sefer saatlerinin düzenlenmesine gelince havayolu şirketlerini gösterip onların uhdesinde demesini biliyor. Üzerinden sorumluluğu atmakta çok başarılı. Sayın Bakan Trabzon’dan Kıbrıs’a babanın uçağını mı sefere ilave ettin? Bunu müjdeleyebiliyorsun da benim havalimanından çok istedin de sözünü dinleyen mi olmadı?
Bu Giresun bu Ordulunun gözlerinin içine bakacak yüzünüz yok. Aynısını Trabzon’a yapsan seni kapısından geçirmezdi. Bizi aptal yerine koydun. Tokadı öyle bir yiyeceksin ki kapımıza gelmeye yüzün kalmayacak.”