Ordu Giresun Havalimanı'nın sefer iptal sorunu neden çözülmüyor

TAKİP ET


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Trabzon Milletvekili adayı Adil Karaismailoğlu, Trabzon Yüzyılı Vizyon Projeleri Lansman toplantısında konuştu.
Karaismailoğlu, Trabzon'a yeni bir havalimanı yapılacağını söyledi. Karaismailoğlu bu konuda şöyle konuştu;
"Trabzon’da turizmin daha sağlıklı gelişmesi için misafirlerimizin şehirle ilk buluştuğu Havalimanı.. Trabzon Yeni Havalimanı, denize dolgu şeklinde yapılacak. Çok özel bir proje olacak. 3 milyon metreküp alan oluşturulacak. 3 bin 250 metre pisti, 70 bin metre kare terminali ile yılda 15 milyon yolcuya rahatlıkla hizmet verecek bu yeni havalimanı inşaatına yakın zamanda başlanacak. Yeni havalimanı yapılırken, mevcut havalimanı devam edecek. Mevcut havalimanı arazisi Trabzo’a kentsel yaşam alanı olarak hizmet vermeye devam edecek. Trabzonspor tesisleri de orada devam edecek. 

MEVCUT HAVALİMANI İYİLEŞTİMELERİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLIYOR
Mevcut havalimanının terminalinde bazı eksiklikler var. Onlara önümüzdeki hafta başlayacağız. Yeni bir CİP yan tarafa yapacağız. İstanbul Atatürk Havalimanından 3 körük getiriyoruz. Dış hatlarda geliş ve gidişi bir birinden ayırarak misafirlerimize geçicide olsa biraz daha konforlu hizmet vermek amaçlıyoruz. Bu yapılara önümüzdeki hafta başlayacağız. Birkaç ay içinde bitireceğiz."
ORDU GİRESUN HAVALİMANI SEFER İPTALLERİYLE BOĞUŞUYOR
Türkiye'nin ve Avrupanın denize dolgu şeklind eyapılan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu Giresun Havalimanı açıldığı günden beri sefer iptalleriyle boğuşuyor.
Sefer iptalleri her seferinde sise bağlanıyor. Havalimanında yeterli teknik kapasite konusunda bir açıklama yapılmıyor.