Ordu Giresun Havalimanı yine sahipsiz kaldı!

TAKİP ET


Hava ulaşımında Kış tarifesi ay sonu başlıyor. Trabzon, Samsun, Ordu-Giresun ve Rize-Artvin Havalimanları arasında en az uçak seferi Ordu Giresun Havalimanı’na kondu. Açıldığı günden beri sefer sayısının yetersiz olduğu yönünde gündeme gelen Ordu Giresun Havalimanı bu Kış tarifesinde de hak ettiği uçuşları alamazken mevcut bazı uçuşları da kaldırıldı.
REKOR TRABZON’DA
Trabzon Havalimanı’ndan Kış döneminde iç hatlarda haftalık 154 uçuş gerçekleşecek. Trabzon’a THY, Anadolu Jet, Pegasus ve Sunexpress sefer düzenliyor.
Trabzon’dan İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Van ve Bursa’ya direkt uçuş var.
SAMSUN TRABZON’UN YARISI OLAMADI
Samsun Çarşamba Havalimanı Kış döneminde iç hatlarda haftalık sefer sayısında Trabzon’un ancak yarısına yaklaşabildi. Samsun’da haftalık uçuş sayısı 76 olacak.
Samsun’dan iç hatlarda THY, Anadolu Jet, Pegasus ve Sunexpress İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’ya direkt uçuşlar düzenliyor.
RİZE ARTVİN, ORDU GİRESUN’U GEÇTİ
Bu yıl hizmete açılan  Rize Artvin Havalimanı Kış dönemindeki sefer sayısı ile Ordu Giresun Havalimanı’nı geçti.
Rize Artvin Havalimanı’ndan iç hatlarda Ankara ve İstanbul’a haftada 63 sefer düzenlenecek. Rize Artvin Havalimanı’na THY, Anadolu Jet ve Pegasus uçuşlar icra edecek.
EN KÖTÜSÜ ORDU GİRESUN
Bir dönem yıllık bir milyon üzerinde yolcu sayısına ulaşan Ordu Giresun Havalimanı bir türlü istediği uçuşları alamadı. Çoğu uçuşlar yanlış güne ve saate kondu.
Bu Kış döneminde Ordu Giresun Havalimanı’nın uçuş sayısı adete budandı.  Ordu Giresun’a iç hatlarda haftalık 50 sefer kondu.
Ordu Giresun Havalimanı’ndan İstanbul, Ankara, İzmir’e direkt seferler düzenleniyor. Ordu Giresun’a THY, Pegasus ve Anadolu Jet sefer yapıyor.
Ordu Giresun Havalimanı’na neden az sefer konulduğu konusunda bir açıklama yapılmıyor. Özellikle İstanbul’a sabah erken gidiş ve akşam geç dönüş saatte sefer olmaması nedeniyle Ordulular Samsun’u, Giresunlular Trabzon Havalimanı’nı kullanmak zorunda kalacak.