Ordu Gölköy Hürriyet İlkokulu'ndan 'Sanat Sokağı' projesi

TAKİP ET

   Ordu Gölköy Hürriyet İlkokulu “Sanat Sokağı” eTwinning projesi yürütüyor. Projede Ordu Gölköy Hürriyet İlkokulu ile birlikte Iğdır, Giresun, Mardin ve Azerbaycan’dan paydaşlar yer alıyor.
Gölköy Hürriyet İlkokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından yürütülen ‘Sanat Sokağı’ projesi hakkında şu açıklama yapıldı;
Gölköy’de ilkokul öğrencilerini sanatın renkli dünyasına çekerek sanatla buluşturmak, sanatsal düşünme ve üretim becerisi kazandırarak estetik değerlerini geliştirip, hayatlarının ve eğitimlerinin başlangıcında onları renkli bir dünyaya kavuşturmak. Sanat sevgisi ve bilincine sahip, sorumluluklarının bilincinde, sadece tüketen değil üretime de katkıda bulunan, atıkları dönüştürerek çevreyi koruyan nesiller yetiştirmek amacıyla öğrenciler tarafından “Sanat Sokağı” eTwinning projesi yürütülmektedir.

 Gölköy ilçesi Hürriyet İlkokulu öğretmenleri tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim döneminde, öğrenciler ile birlikte yürütülmekte olan proje Türkiye (Ordu, Iğdır, Giresun ve Mardin) ve Azerbaycan olmak üzere yerli ve yabancı birçok öğrenci ortakla birlikte devam etmektedir.
Etkinliğe katılan tüm öğrenciler mangala boyama, origami (kağıt katlama) sanatı, ünlü ressamların tablolarını boyama ve canlandırma, çocuk gözünden deyimler ve atasözleri vb. etkinlikleri yapmaktadırlar.
    Öğrenciler severek ve eğlenerek yaptıkları etkinliklerle sanatın eğitim hayatındaki önemini bir kez daha kavradılar. Ayrıca proje sonunda yapılan etkinliklerin bir sergi haline dönüştürülerek mülki amirlerin ve halkımızın ziyaretine sunulması planlanmaktadır.