Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Eski Bakan Okuyan'la Canlı Yayında Kapıştı

TAKİP ET

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile eski çalışma bakanı Yaşar Okuyan canlı yayında tartıştılar. Sinirleri iyice gerilen Enginyurt, Okuyan’a “5 milyon EYT'liyi katlettin, onların hakkını yedin” ifadelerini kullanınca stüdyoda gergin anlar yaşandı.
Enginyurt, canlı yayında Yaşar Okuyan’a karşı avazı çıktığı kadar bağırarak“Beni dinle la, bana sen kimsin deme,  haddini bil, edepsizlik etme, adam gibi konuş cevap ver”deyince stüdyodakiler tarafından  ortalık zor yatıştırıldı.

Programda Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, katıldığı televizyon programında eski çalışma ve sosyal güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ile EYT konusu tartışmalara neden oldu.

Enginyurt, EYT'lilerin son gelen zamlardan sonra mağduriyetlerinin arttığını ifade etti. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların hakkının yendiğine dikkat çeken Enginyurt, mağdur vatandaşların yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çekti. Yaşar Okuyan'ın itirazı üzerine de ‘Bu işin katili zaten sensin' diyen Enginyurt, “Sen bu ülkede o dönemde 4447 Sayılı Yasa ile 8 Eylül 1999'da insanların geriye dönük haklarını resmen elinden aldın. Bu memlekette 5 bin gün, 10 bin gün prim ödeyen insanlar, devlet ile sözleşme yapmış olmasına rağmen emekli olamadı” şeklinde konuştu.

Yaşar Okuyan'ın Enginyurt'a karşı verdiği cevapta “Ben bakanlık yaptım, sen ne biliyorsun” demesi üzerine stüdyoda tansiyon oldukça yükseldi. Enginyurt Okuyan'a ‘5 milyon EYT'liyi katlettin' ifadelerini kullandı.

Doların neden ve nasıl yükseldiğini de eleştiren Enginyurt, halay çekip davul çalanları da  gündeme getirerek, Dünyada örneği olmayan bir ekonomi modeli ile yönetildiğini ifade etti. Enginyurt, ayrıca Okuyan'a “4447 sayılı yasayı 8 Eylül 1999'da çıkararak 5 milyon insanın hakkını nasıl gasp ettin”dedi.
 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});