Ordu'nun Hakem ve Gözlemcileri Küme Düştü! Eski Hakem İsyan Etti

TAKİP ET

Ordu'nun futbol takımlarından sonra hakem ve gözlemcileri de küme düştü. Ordu  futbol hakemi ve gözlemcileri yönünden tarihinin en kötü günlerini yaşıyor.

Ordu futbolda geri gidiyor. İlin profesyonel takımı Orduspor bir dönem ülkemizi UEFA Kupası’nda temsil etti. Ordu Bölgesi FİFA Kokartlı Hakem çıkarttı. Ali Aydın FİFA orta, Cemal Gemici FİFA Yardımcı Hakem Kokarttı taktı.


Türkiye Futbol Federasyonu Klasman Hakem ve Gözlemci Listesini açıkladı. Süper Lig’de Ordu Bölgesinden orta hakem olarak listede kimse yer almadı. Ordu Bölgesi’nden Süper Lig Yardımcı Hakem Listesinde sadece Samet Çavuş kendine yer buldu.
A Klasman Orta ve Yardımcı Hakem Listesi’ne de  Ordu Bölgesinden kimse giremedi. 
Ordu Bölgesi’nden Adem Cinek B Klasmanı Orta Hakem olarak listeye girerken Cağrıcan Pazarcıklı ve Metin Yalçın  B Klasman Yardımcı Hakem oldu.


GÖZLEMCİ HİÇ YOK
Süper Lig, A ve B Klasmanlarında Ordu Bölgesinden gözlemci olmaması da dikkat çekti.


ESKİ HAKEM VE GÖZLEMCİ İSYAN ETTİ
Ordu ve Giresun Bölgesi’nde daha önce klasman hakemi ve gözlemcisi olarak görev yapan Hasan Karamustafa adeta isyan etti.
Ordu ve Giresun Bölgesi’nin hakem ve gözlemci yetiştirememesine sitem eden Karamustafa sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı;

TFF 2023-24 sezonu Yeni klasman hakem ve gözlemci listesini açıklamış..
1990-2010 yılları arasında bu her iki listede yer aldım.
Bu dönemde  Ordu ve Giresun bölgesinde klasman listelerinde  FİFA dahil her yıl ortalama 25- 30 arkadaşımızın listede yer aldığı hepimizin hafızalarındadır..
Bu gün üzülerek gördüm ki iki ilimizin hakem ve gözlemci sayısı toplamda  bir elin beş parmağı kadar değil..
Futbolun bileşenleri, hakem gözlemci camiasının muktedirleri bir düşünün bakalım neyi yanlış yaptınız da bu iki şehrin hakem, gözlemci camiası küme düştü.
Hasan Karamustafaoğlu paylaşımına eski hakemler,Göktekin Dedeoğlu,Ali Aydin,Vedat Öz,Mürvet Sezer,Hamdi Köse,Mehmet Altuntaş,Mustafa Zıvalı,Hicabi Menteşe,Cevdet Akça,Aytekin GülerBurhan Öksuz,Cemal Gemici,Hasbi Dede,Cezmi Öztürk,Mehmet Işık,Selahattin Güç,Hakan Gültepe