Ordu'nun Sakin Şehri Perşembe'de 4 mevsim gezilebilecek 4 yer

TAKİP ET

  Ordu'nun tek Sakin Şehri ünvanlı ilçesi Perşembe'de nereler gezilmeli. Perşembe'de gezilecek en güzel dört yer.

Türkiye’de 20 Sakin Şehir ünvanlı ilçe bulunuyor. O ilçelerden birisi de Ordu Perşembe. Deniz kenarında doğal güzelliği ile öne çıkan Perşembe’de dört mevsim gezilebilecek 4 güzel yer.


Yason Burnu
Ordu-Perşembe’de bulunan Yason Burnu, bir yarımada özelliğine sahiptir. Doğal bir güzellik olan Yason Burnu, yerli ve yabancı turistlerin son yıllarda ilgi odağı olmuştur.
Yason Burnu’nun ilginç de bir hikayesi vardır. Derler ki; Aronauts’lar İason önderliğinde altın postu bu yarımadada aramışlar. Yason Burnu’nun doğal güzellikleri ve çevresindeki tarihi kalıntılar size keyifli ve meraklı bir yolculuk sunacak. 300 metre batısında bulunan Yalancı Yason vardır ve kıyısının her noktası birer inci gibi görünür.Özellikle su sporları ve dalgıçlar için tercih edilen Yason Burnu’nu siz de keşfe çıkabilirsiniz.


Yason Kilisesi


Yason Kilisesi, Ordu’nun Perşembe ilçesinin 22 km batısında, Yason Burnu üzerinde yer alıyor. Burun üzerinde yer alan kalıntılar, geçmişte burada büyük bir kasabanın varlığını gösteriyor. Yason Feneri’ne de ev sahipliği yapan bu burunda rastlanan kilise yıkıntısı, kasabanın en büyük dini ayin yerlerinden biriymiş. Akın, yağma ve yakıp yıkmalar sonucu yok olan bu kilisenin üzerine, Rumlar tarafından yeniden bir kilise inşa edilmiş. İşte bahsi geçen Yason Kilisesi de bu kilisenin ta kendisi oluyor. Kilisenin kapısında yazan 1866 tarihi de Yason Kilisesi’nin onarım tarihini belirtiyor.
Yason Kilisesi, bugün Çam Burnu olarak anılan yerde Zeus’a adanan bir tapınağın yerine inşa edilmiş. Duvarlarında çeşitli renklerde kesme taşlar kullanılan Yason Kilisesi’nin gövdesindeki bu taşlar, kendisinden önce yapılan kilisenin taşlarıymış aslında. Bazı taşların üzerinde çeşitli yazılar yer alıyor.
Yason Burnu Yarımdadası Altınpost Efsanesi’nin (Arganot Efsanesi) geçtiği yer’dir.
Yason Kilisesi, muhteşem günbatımı manzarası ve tarihi dokusu ile görülmeye değer yapılardan biri. Yolunuz bir gün Ordu’ya düştüğünde, Yason Kilisesi’ni de mutlaka görün. 


Hoynat Adası


Ordu-Perşembe’nin coğrafyasını güzelleştiren ve çok fazla insan tarafından bilinmeyen Hoynat Adası, kolay bir ulaşım yoluna sahip.

Ramazan Köyü sınırları içerisinde olan Hoynat Adası çok sayıda martı ve karabatak kuşlarına ev sahipliği yaptığı için Türkiye Doğa Derneği tarafınca “Önemli Kuş Alanı” olarak ilan edilmiş ve korumaya alınmış duruma. Korunmaya alınmasının en önemli sebebi nesli tükenmekte olan karabatakların yuva yaptığı tek alan olması.
Çok eskiden denizciler tarafından sığınak ve depo olarak kullanılan bu bölge, Ordu’nun en güzel manzaralarından birine sahip.


Çaka Plajı
Ordu’nun Perşembe ilçesine 10 dakikalık bir mesafede yer alan Çaka Plajı, bembeyaz kumsalı ile dikkat çeken en güzel Karadeniz plajlarından biri. Beyaz kumlarından dolayı, Beyaz Kum Plajı olarak da anılıyor zaten.
Ordu Merkez’den ve Perşembe’den hareket eden, eski sahil yolu üzerinden geçen dolmuşlarla ulaşabileceğiniz Çaka Plajı’nda, yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birkaç tesis de yer alıyor. Yeşil ile mavinin eşsiz bir şekilde bütünleştiği Çaka Plajı, tamamı beyaz kumlarla kaplı muhteşem bir plaj.
Özellikle Orduluların en çok tercih ettiği kumsallardan biri olan Çaka Plajı, yaz aylarında mutlaka görmenizi önerdiğimiz yerlerden birisi.  Kaynak/ Perşembe Belediyesi