Ordu'nun sorununu çözmesi gerekenler nerede?

TAKİP ET

Ordu Otel ve Acentalar Derneği (OSAD) Başkanı Volkan Aydın, Ordu-Giresun Havaalanı’nda sefer sayılarının kısıtlanması sebebiyle Bahreyn’den gelecek turist kafilesini 2 aydır Ordu’ya getiremediklerini açıkladı.
YARAMIZ OLDUKÇA BÜYÜK
Ordu Olay’a Ordu-Giresun Havaalanı’nda yurt içi ve yurt dışı sefer sayılarının kısıtlanmasını değerlendiren Aydın, şu bilgileri verdi: Pandemi (salgın) sürecinin başlamasıyla birlikte özellikle turizm sektörünün yaşamış olduğu zorluklar göz önünde iken, bu süreçte sezon için çalışmalarını aralıksız yürüten sektör işletmeleri, Ordu-Giresun havaalanı uçuşlarının yetersizliği sebebiyle yine zor bir süreç geçirmektedir. Son 2 aydır uğraş verdiğimiz haftada 2 uçuş ve yıl boyu devam edecek olan Bahreyn grubu misafirlerimizin uçuşunu hâlâ gerçekleştirememiş olmanın kaybı, şehrimiz için oldukça büyük yara açmaktadır.
ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ
Şehrimizin sürdürülebilir ekonomik kalkınmasını destekleyici faktörlerin başında gelen turizm sektörünün direkt olarak bağlı olduğu yurt içi ve yurt dışı uçuş planlarının yetersizliği ve uçuşların özellikle Trabzon Havaalanı’na yönlendirilmesi, Ordu ekonomisine sağlamaya çalıştığımız katma değere büyük zarar vermektedir. Başta büyük şehirler olmak üzere, yurt içi ve yurt dışı direkt uçuşlarının bir an evvel başlaması konusunda yetkililerden çok acil şekilde çözüm beklemekteyiz. Pandemi (salgın) süreci sebebiyle yaşadığımız sıkıntı ve kayıpların yanında bir de kısıtlı sefer sayıları sebebiyle kayıp yaşamak istemiyoruz.” Kaan Özel