Ordu Psikoteknik Merkezi Hizmete Açıldı

TAKİP ET

 Ordu Psikoteknik Değerlendirme Merkezi Akyazı Mahallesi Rus pazarı kavşağında bulunan Emek İş Merkezinde hizmete açıldı.
Ordu Psikoteknik Merkezi, ticari araç kullanan sürücüler için zorunlu olan Psikoteknik belgesini randevu sistemi ile sürücülere veriyor. Ortalama 1 saat süren Psikoteknik testi ile sürücüler, dikkat, muhakeme, hız ve mesafe algılaması, görüş açısı, tepki hızı vb. eğitimlerinden geçerek Psikoteknik belgesi sahibi oluyor.
 
Ordu Psikoteknik Değerlendirme Merkezi Psikoloğu Emine Karasay; “İnsan unsurundan ORDU PSkaynaklı olarak meydana gelen trafik kazalarını minimize etmek, sürücünün trafiğe çıktığı andan itibaren hafıza, hız kontrolü ve saldırganlık gibi durumlarda davranış ve tepkilerini ölçmek için uygulanan Psikoteknik testi ticari araç sürücülerine zorunlu hale geldi.” diyerek Psikoteknik testin önemini anlattı.
 
Psikoteknik belgesi alınmadığı zaman hem sürücüye hem de işletme sahibine cezai yaptırım uygulandığı ifade eden Ordu Psikoteknik Değerlendirme Merkezi kurucusu Mehmet Asma, “13 Ocak 2017 tarihi itibariyle aday sürücüler test esnasında çekilen fotoğraflarla rapor düzenlenmesi yönünde yönetmelik yayınlandı. Bu yeni uygulama tamamen sürücünün faydasına olacak bir uygulamadır. Yasal olarak bir sorun yaşamaması için bizzat teste girerek fotoğraflı test görüntüsüyle rapor düzenlenmesi lazım.” diye konuştu.
 
Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre;
Her 5 yılda bir tüm ticari araç sürücüleri (taksi şoförü, servis şoförü, kamyon şoförü, otobüs şoförü, şirket aracı kullanan şoförler)
1 yılda 5 kez hız limitlerini ihlal eden
5 yılda 3 kez alkollü şekilde araç kullanan
1 yılda 2 kez 100 ceza puanını dolduran sürücüler ehliyetine el konulduğu zaman bizden belge almak zorunda. Bunlar olmadan bir daha ehliyet alamıyor.