Ordu Şehir Hastanesi inşaatında şartname dışı beton kullanıldığı iddiası

TAKİP ET

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, yapımı devam eden Ordu Şehir Hastanesi’nin şartnamesinde C35- C45 beton kullanılması gerekirken dere yataklarından alınan çakılla C25 beton kullanıldığını ileri sürdü.

Adıgüzel şu açıklamayı yaptı;

Hastaneler depremde hem içinde can kaybı olmaması hem de acil sağlık hizmetinin devamı için çok önemli, bunu son depremlerde gördük. Peki, ya diğerleri: İşte, siz, 2005'te yaptığınız Kâğıthane Devlet Hastanesini boşalttınız. Ordu İli Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın hemen kuzey komşusudur, mevcut Ordu Devlet Hastanesinin yapılan incelemede deprem bina önem katsayısının en az 1,5 olması gerekirken 0,8 çıktığıyla ilgili bilgi var, buna rağmen hizmete devam ediyor.

Yine, inşaatı süre yeni Ordu Şehir Hastanesinin şartnamesinde en az C35 ve C45 beton kullanılması gerekirken dere yataklarından Ordu Valiliği izniyle Melet, Akçaova ve Bolaman yataklarından alınan dere çakılı nedeniyle en fazla C 25 kalite beton üretilebilmektedir ve bununla inşaatın sürdüğü bilgisi var. O yüzden, sizi uyardım, tekrar uyarıyorum, bu facianın sorumlusu siz olursunuz çünkü yeni hastane binası Melet dere yatağındadır.