Ordu Üniversitesi'nin projesini Avrupa Birliği kabul etti

TAKİP ET

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’nin Uluslararası Kalkınmaya Katkı Verecek AB Projesi Kabul Edildi
Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, bünyesinde gerçekleştirilen bilimsel çalışmalarla denizcilik ve deniz bilimleri alanlarında bölgesel, ulusal ve uluslararası kalkınmaya katkı vermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Fakülte öğretim üyelerinin iş birliği ile hazırlanan “Black Sea SIERRA” adlı proje Avrupa Birliği desteği almaya hak kazandı.
Avrupa Birliği Denizcilik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Fonu (EMFAF) kapsamında EMFAF-2023-PIA-FLAGSHIP başlıklı çağrıya cevaben hazırlanan proje, yetkililerin mevcut ya da oluşmakta olan deniz kirliliğine müdahale kapasitesini; silahlı çatışmalardan kaynaklanan kirliliğe uluslararası ve koordineli bir biçimde cevap vererek hazırlanacak.
Karadeniz'in batı, kuzey ve güney bölgelerindeki kıyısal alan kirliliğin önlenmesi üzerine yapılan proje sonuçlarının ilgili otorite ve karar vericilerini gerekli adımların atılması konusunda yönlendireceği belirtildi. 3 yıl boyunca yürütülecek ve toplam bütçesi 750 bin Euro olan proje, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Refik Özyurt koordinatörlüğünde, Prof. Dr. Özkan Uğurlu, Prof. Dr. Mehmet Aydın, Prof. Dr. Evren Tunca ve Arş. Gör. Dr. Seda Kontaş Yalçınkaya’nın ortak çalışmaları ile hazırlandı. 
Yürütücülüğü Romanya The National Institute for Research and Development in Environmental Protection tarafından yapılacak olan proje Bulgaristan, İtalya, Ukrayna katılımcı kuruluşları ve Üniversitemiz Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesinin ortaklığında gerçekleştirilecek.