Ordu Üniversitesi Öğretim ve Araştırma Görevlisi alacak

TAKİP ET

Ordu Üniversitesi 28 araştırma ve öğretim görevlisi alacağını duyurdu. Araştırma ve öğretim görevlisi alım ilanı Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlandı. İşte Ordu Üniversitesi araştırma ve öğretim görevlisi alım başvuru şartları ile ilgili tüm detaylar…
Ordu Üniversitesi Rektörlüğünden
 
Üniversitemize, 2547 sayılı Kanun ve “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre öğretim elemanı alınacaktır.

GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR:
-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

-ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.
-Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir.
-Adaylarda, yabancı dille eğitim ve öğretim yapılan programlardaki öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda atama yapılacak programın eğitim dilinde; bilim alanı yabancı dille ilgili kadrolara yapılacak öğretim görevlisi atamaları ile 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi uyarınca zorunlu yabancı dil dersini vermek üzere öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda ilgili dilde; yükseköğretim kurumlarının uluslararası ilişkiler ile yabancı dille ilgili uygulamalı birimlerinde istihdam edilecek öğretim görevlisi atamalarında, en az bir dilde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 85 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olma şartı aranır.
-Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.
-Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarındaki öğretim görevlisi kadrolarına başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır.
-Meslek yüksekokullarının, öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.
-Devlet yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır.
-Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir.
-Öncelikli Alan kapsamında ilan edilen kadrolar Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 15. maddesi çerçevesinde kullanılacak olup “Öncelikli Alanlardaki Araştırma Görevlisi Kadrolarına Atananların Lisansüstü Eğitimleri ile Diğer Hususlara İlişkin Usul ve Esaslar” uyarınca yapılacaktır.
-Araştırma Görevlisi kadrolarına atamalar 2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi uyarınca yapılacaktır.

MUAFİYET:
-Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.
-Meslek yüksekokullarının, bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER:
-Başvuru formu (Üniversitemizin http://www.odu.edu.tr adresinden temin edilebilir)
-Özgeçmiş
-ALES belgesi (Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olan internet çıktısı )
-Yabancı Dil Sınav Sonuç belgesi (Meslek Yüksekokullarına başvurularda yabancı dil şartı aranmaz)
-Diploma belgeleri (Başvuruda belgenin noter veya bir kamu kurumundan onaylı sureti veya karekodlu e-Devlet çıktısı)
-Lisans Mezuniyet Transkripti (Başvuruda belgenin noter onaylı veya bir kamu kurumundan onaylı sureti veya karekodlu e-Devlet çıktısı)
-Nüfus cüzdan fotokopisi
-Askerlik belgesi (Aslı veya karekodlu e-Devlet çıktısı)
-İki adet vesikalık fotoğraf
-Adli sicil kaydı (Aslı veya karekodlu e-Devlet çıktısı)
-İlan özel şartına bağlı olarak tecrübe belgesi (Çalışılan işyerinden alınan, çalışılan alanı ve tarihleri gösterir belgeye Sosyal Güvenlik Kurumlarından alınacak belgenin de eklenmesi gerekmektedir.)
-İlan özel şartına bağlı olarak Yüksek Lisans veya Doktora yaptığına ilişkin öğrenci belgesi (e-Devletten alınan karekodlu öğrenci belgeleri değerlendirme aşamasında kabul edilir. e-Devlet harici öğrenci belgelerinin mutlaka aslı veya ıslak imzalı/mühürlü onaylı olmalıdır.)

AÇIKLAMALAR: Adaylar yukarıda istenen belgeler ile ilgili birime şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. (Postadaki gecikmelerden kurumumuz sorumlu değildir.) (Herhangi bir kamu kurumunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi), çalıştıkları kurumlarından alacakları onaylı “Hizmet Belgesini” dosyalarına eklemeleri gerekmektedir.) Yurtdışından alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Adaylar birden çok programa başvuramazlar. Birden fazlasına müracaat eden adayların tüm başvuruları geçersiz sayılacaktır. Eksik ve imzasız-onaysız belgelerle yapılacak başvurular ile süresi içinde yapılmayanlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Üniversite web sayfasından yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetindedir. Kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmaz. İdare uygun gördüğü takdirde ilanın her aşaması iptal edilebilir.

MÜRACAAT YERİ: Adayların ilgili birimlere; ŞAHSEN veya POSTA yoluyla başvurmaları gerekmektedir. (Postadaki gecikmelerden kurumumuz sorumlu değildir.) Rektörlük kadroları için başvurular Rektörlük Personel Daire Başkanlığına yapılacaktır.
 

İlan NoBirimiBölümAnabilim Dalı/ Anasanat DalıUnvanAdetDereceALES
Puan Türü
Özel Şartlar
202172Fen Edebiyat FakültesiSosyolojiKurumlar SosyolojisiArş. Gör.15EASosyoloji bölümü lisans mezunu olmak. Sosyoloji Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
202173Fen Edebiyat FakültesiTürk Dili ve EdebiyatıEski Türk DiliArş. Gör.15SÖZTürk Dili ve Edebiyatı bölümü lisans mezunu olmak. Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
202174Fen Edebiyat FakültesiYabancı Dillerİngiliz Dili ve EdebiyatıArş. Gör.15EA SÖZ SAYİngiliz Dili Eğitimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı veya Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü lisans mezunu olmak. İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim/Bilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
202175Fen Edebiyat FakültesiPsikolojiGelişim PsikolojisiArş. Gör. (Öncelikli Alan)14EAPsikoloji bölümü lisans mezunu olmak. Psikoloji Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
202176Eğitim FakültesiTürkçe ve Sosyal
Bilimler Eğitim
Sosyal Bilgiler EğitimiArş. Gör.14SÖZSosyal Bilgiler Eğitimi alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
202177Eğitim FakültesiEğitim BilimleriRehberlik ve
Psikolojik Danışmanlık
Arş. Gör.15EARehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında lisans ve tezli yüksek lisans mezunu olmak. Aynı alanda doktora yapıyor olmak.
202178Eğitim FakültesiÖzel EğitimZihinsel Engelliler EğitimiArş. Gör. (Öncelikli Alan)14SÖZÖzel Eğitim Öğretmenliği lisans mezunu olmak. Zihin Engelliler Eğitimi alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
202179Fatsa Deniz Bilimleri FakültesiDeniz Ulaştırma İşletme
Mühendisliği
Deniz Ulaştırma İşletme
Mühendisliği
Arş. Gör.14SAYDeniz Ulaştırma Mühendisliği Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
202180Tıp FakültesiTemel Tıp BilimleriAnatomiArş. Gör. (Öncelikli Alan)14SAYAnatomi (Tıp) Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
202181Tıp FakültesiTemel Tıp BilimleriFizyolojiArş. Gör. (Öncelikli Alan)14SAYFizyoloji (Tıp) Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
202182Tıp FakültesiTemel Tıp BilimleriHistoloji ve EmbriyolojiArş. Gör.
(Öncelikli Alan)
14SAYHistoloji ve Embriyoloji (Tıp) Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
202183İlahiyat Fakültesiİslam Tarihi ve Sanatlarıİslam Sanatları ve Dini MusikiArş. Gör.14SÖZİlahiyat Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi veya Devlet Konservatuvarı mezunu olmak. Türk Din Musikisi Anabilim Dalında veya belgelendirilmesi kaydıyla Dini Musiki alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
202184İlahiyat FakültesiFelsefe ve Din Bilimleriİslam FelsefesiArş. Gör.15SÖZİlahiyat Fakültesi veya İslami İlimler Fakültesi mezunu olmak. İslam Felsefesi Anabilim Dalında veya belgelendirilmesi kaydıyla İslam Felsefesi, İslam Ahlakı alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
202185İlahiyat FakültesiFelsefe ve Din Bilimleriİslam FelsefesiArş. Gör.15SÖZİlahiyat Fakültesi veya İslami İlimler Fakültesi mezunu olmak. Mantık Anabilim Dalında veya belgelendirilmesi kaydıyla Mantık alanında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.
202186İlahiyat FakültesiFelsefe ve Din BilimleriDin BilimleriArş. Gör.15SÖZİlahiyat Fakültesi veya İslami İlimler Fakültesi mezunu olmak. Din Eğitimi Anabilim Dalında veya belgelendirilmesi kaydıyla Din Eğitimi alanında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.
202187İlahiyat FakültesiFelsefe ve Din BilimleriDin BilimleriArş. Gör.15SÖZİlahiyat Fakültesi veya İslami İlimler Fakültesi mezunu olmak. Din Felsefesi Anabilim Dalında veya belgelendirilmesi kaydıyla Din Felsefesi alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
202188Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelikÇocuk Sağlığı ve Hastalıkları HemşireliğiArş. Gör.14SAYHemşirelik bölümü lisans mezunu olmak. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı veya belgelendirmek kaydıyla Hemşirelik Anabilim Dalında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği ağırlıklı tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
202189Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelikPsikiyatri HemşireliğiArş. Gör.14SAYHemşirelik bölümü lisans mezunu olmak. Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı veya belgelendirmek kaydıyla Hemşirelik Anabilim Dalında Psikiyatri Hemşireliği ağırlıklı tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
202190Sağlık Bilimleri FakültesiSağlık YönetimiSağlık Ekonomisi ve PolitikasıArş. Gör.14EASağlık Yönetimi veya Sağlık İdaresi bölümü lisans mezunu olmak. Sağlık Yönetimi veya Sağlık Ekonomisi alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
202191Turizm FakültesiGastronomi ve Mutfak SanatlarıGastronomi ve Mutfak SanatlarıArş. Gör.15SÖZGastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü lisans mezunu olmak. Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.
202192Beden Eğitimi ve Spor YüksekokuluBeden Eğitimi ve SporBeden Eğitimi ve SporArş. Gör.14EA SÖZ
SAY
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği lisans mezunu olmak. Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
202193Teknik Bilimler Meslek YüksekokuluElektronik ve OtomasyonElektronik Haberleşme TeknolojisiÖğr. Gör. (Ders Verecek)15SAYElektronik Haberleşme Mühendisliği bölümü lisans mezunu olmak. Elektronik Haberleşme Mühendisliği Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapmış olmak.
202194Teknik Bilimler Meslek YüksekokuluMakine ve Metal TeknolojileriMakineÖğr. Gör. (Ders Verecek)15SAYMakine Mühendisliği bölümü lisans mezunu olmak. Makine Mühendisliği veya Yenilenebilir Enerji Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapmış olmak.
202195Sosyal Bilimler Meslek YüksekokuluOtel, Lokanta ve İkram HizmetleriAşçılıkÖğr. Gör. (Ders Verecek)16MUAFGastronomi ve Mutfak Sanatları alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.
202196İkizce Meslek YüksekokuluSağlık Bakım HizmetleriYaşlı BakımıÖğr. Gör. (Ders Verecek)15SAYFizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü lisans mezunu olmak. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Lisans sonrası alanında en az 3 yıl deneyimi olmak.
202197Rektörlük  Öğr. Gör. (Ders Verecek)26EA SÖZ SAYİngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı veya Mütercim- Tercümanlık (İngilizce) bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak. Bu alanların birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak.
202198Rektörlük  Öğr. Gör. (Uygulamalı Birim)16SAYÜniversitemiz Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezinde görevlendirilmek üzere; Üniversitelerin Makine Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği veya Endüstri Mühendisliği bölümü lisans mezunu olmak. Bu alanların birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak.
 




 
BAŞVURU BAŞLANGIÇ TARİHİ30.12.2021
SON BAŞVURU TARİHİ13.01.2022
ÖN DEĞERLENDİRME SONUÇLARININ İLAN TARİHİ21.01.2022
GİRİŞ SINAVI TARİHİ25.01.2022
GİRİŞ SINAVI SONUÇLARININ AÇIKLANACAĞI TARİH01.02.2022
 

Sonuçların İlan Edileceği İnternet Adresi: http://www.odu.edu.tr
 

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});