Ordu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi nerede kurulacak

TAKİP ET

Ordu Ünivesritesi’nde Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi kurulma kararı YÖK tarafından alınarak Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Fakültenin nerede kurulacağı tartışılıyor. Ünye Kültür Eğitim Derneği Başkanı Reşit Erol, Fakültenin Ünye’de kurulması halinde tüm yatırımları yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Ordu’da beklenti ise Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin ODÜ’nün Cumhuriyet Yerleşkesi içerisinde kurulması yönünde.
ÜNKED Başkanı Reşit Erol, Mimarlık Fakültesini Ünye’ye istediklerini belirterek şu açıklamayı yaptı;
Biz 5 yıldır Ünye’ye yeni bir fakülte istiyoruz…
“Biz 5 yıldan beri Ordu’da olmayan bir fakülteyi Ünye için istiyorduk. Buna göre de hazırlık yapmıştık. En önemlisi bununla ilgili yer sorunuydu. Ünye’de, ODÜ Yerleşkesi için gerekli olan alan bundan 2 yıl tahsisi gerçekleşti. Biz ta o zaman da söylemiş, Ünye olarak Mühendislik Fakültesine talibiz demiştik. Ayrıca bununla ilgili bütün yatırımı Ünye olarak yapmaya hazır olduğumuzun da altını çizerek dile getirmiştik. Ancak bize her seferinde YÖK’ün yeni bir fakülte için onay vermediğini, bilhassa Mühendislik Fakültesi için onay almanın çok zor olduğunu söylemişlerdi. Müracaatımız var, ama bu onayın çıkması mümkün görünmüyor denmişti. 
Ünye olarak yerleşke sahasında gereken yatırımları, gerekli binaları yapmaya hazırız
Ama geçtiğimiz günlerde YÖK’ten Mühendislik Fakültesi onayı çıktı. Bu haberden ziyadesiyle memnun ve mutlu olduk. Biz bugün yine aynı şeyi söylüyoruz. Bu fakülte ODÜ Ünye Yerleşkesinde öğretime açılsın, biz Ünye olarak bununla ilgili her türlü alt yapıyı, gereken yatırımları ve binaları yapmaya hazırız. Bize fakültenin Ünye’ye verilmesi ile ilgili bir ‘olur’ verilsin, 2 yıl içinde gereken her şeyi yapar, bitiririz. Biz böyle bir işe Ünye olarak ta hazırız. Dernek olarak ta hazırız. Tek şartımız Mühendislik Fakültesinin Ünye’ye verildiği ile ilgili ‘olur’ yazısı.
Ben umutluyum
Biz ilimizi bir bütün olarak düşünüyoruz. Madem ki Büyükşehir’iz, o halde Ordu merkez ayrıcalığı kalkmalı. 19 ilçe bütün olarak düşünülmeli. Bizim burada 160 dönüm devasa bir kampus alanımız var. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin temelini zaten attık. Şimdi verdiğimiz diğer sözümüzü yerine getirmek istiyoruz. Halen sözümüz geçerli. Bunun için Üniversite yetkililerinden kolaylık bekliyorum. Biz her zaman Ünye olarak, Ünye kamuoyu olarak, iş insanları olarak sivil toplum kuruluşları olarak elimizi taşın altına koyduk, koymaya devam edeceğiz. Mühendislik Fakültesi tamam, Ünye’ye veriyoruz dendiği zaman 2 yıl içinde bütün çalışmalarımızı tamamlayıp bu fakültenin bir an önce burada açılmasına sağlayacağız. Bunun böyle olacağından da umutluyum.
Yeni dönem siyasilerle konuyu görüşmek üzere harekete geçtik
Geçtiğimiz günlerde siyasi bazı arkadaşlarla da görüştüm. Seçilen milletvekilimizle bir araya gelip bu konuları biraz daha detaylı olarak birinci ağızdan bilgilendirme yapmak için randevu talebim oldu. Kuvvetli bir ihtimal önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Biz buradaki çalışmaları anlatacağız. Talebimizi ileteceğiz. Hele hele sıcağı sıcağına Mühendislik Fakültesi onayı da alınmışken bunun için ne yapabiliriz, ne edebiliriz bunları aktarıp talebimizin gerçekleşmesi için çalışmalar yapacağız. Dediğim gibi, Ünye’nin bu zamana kadar yürüttüğü ki yer sorununu en güzel şekilde hallettiği Mühendislik fakültesinin ODÜ Ünye Yerleşkesinde eğitim-öğretim vermesi konusunda ben umutluyum. ”