Ordu Ünye'de icradan satılık daire

TAKİP ET


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Ordu ili, Ünye ilçesi Saraçlı Mahallesi Ömer Toprağı Mevkii 430 Ada 12 Parsel, Zemin kat, 1 nolu Bağımsız Bölüm, 115,37 m² yüzölçümlü 1/1 arsa paylı mesken niteliğinde taşınmazdaki borçlu hissesi satışa konudur. Bilirkişi raporuna göre; taşınmaz üzerinde bina mevcut olup kat irtifakı kuruludur. Zemin kat 2/28 arsa paylı tapuda müstakil olarak borçlu adına kayıtlıdır. Kiymet takdiri istenen bağımsız bölümlerin bulunduğu bina yol kenarında köşe başında, binanın bulunduğu bölgede elektrik, Ptt, telefon, su, yol, kanalizasyon gibi her türlü belediye ve kamu hizmetleri mevcuttur okul, camiye yakın bir yerde ve sık yapılaşmanın olduğu bölgededir. Kıymet takdiri istenen bağımsız bölümün bulunduğu bina zemin ve 2 normal katlıdır. Her katlarında 1'er daire vardır. Binanın dış cepheleri sıvalıdır. Binanın giriş kapısı demir doğrama, Binanın merdiven korkulukları yapılmamış, basamak ve sahanlıkları kaplama yapılmamış Bina betonarme karkas tarzda çatısız olarak inşa edilmiş ve 3A gurubunda bir yapıdır. Bina asansörsüz ve katı yakıtlıdır. mesken 2+1 şeklindedir. 2 oda, salon, antre, mutfak, wc, banyo şeklinde yapılmıştır. Salon ve odaların zemini ahşap parkedir. Islak hacimlerin zeminleri seramik kaplama, duvarları kireç badanalı, tavan kireç badana. Mutfakta tezgâhı laminant, tezgâh altında ve üstünde ahşap dolaplar vardır. Banyo ve WC duvarları seramik kaplamadır. Pencereleri PVC camlı, daire giriş kapısı demir kapı, İç kapıları ahşaptır. Taşınmazın brüt alanı 68.00 m2. Bağımsız bölüm mesken olarak kullanılmaktadır.
Adresi Ordu Ünye Saraçlı Mahallesi Ünye / ORDU
Yüzölçümü 115,37 m2
Arsa Payı :2/28
İmar Durumu : İmar planı içindedir
Kıymeti 110.000,00 TL
KDV Oranı %1
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydında
1. Satış Günü 22/12/2022 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü 24/01/2023 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : Liseler Mahallesi Savcı Erol TOSUN Cad. No: 4Zemin kat Ünye/ORDU
2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri Ordu ili Ünye ilçesi Saraçlı Mahallesi Ömer Toprağı Mevkii 430 Ada 12 Parsel Zemin kat, 5 nolu Bağımsız Bölüm,115,37 m² yüzölçümlü 1/1 arsa paylı dükkan niteliğinde taşınmazdaki borçlu hissesi satışa konudur. Bilirkişi raporuna göre; taşınmaz üzerinde bina mevcut olup kat irtifakı kuruludur. Zemin kat 2/28 arsa paylı tapuda müstakil olarak borçlu adına kayıtlıdır. Kiymet takdiri istenen bağımsız bölümlerin bulunduğu bina yol kenarında köşe başında, binanın bulunduğu bölgede elektrik, Ptt, telefon, su, yol, kanalizasyon gibi her türlü belediye ve kamu hizmetleri mevcuttur okul, camiye yakın bir yerde ve sık yapılaşmanın olduğu bölgededir. Kıymet takdiri istenen bağımsız bölümün bulunduğu bina zemin ve 2 normal katlıdır. Her katlarında 1'er daire vardır. Binanın dış cepheleri sıvalıdır. Binanın giriş kapısı demir doğrama, Binanın merdiven korkulukları yapılmamış, basamak ve sahanlıkları kaplama yapılmamış Bina betonarme karkas tarzda çatısız olarak inşa edilmiş ve 3A gurubunda bir yapıdır. Bina asansörsüz ve katı yakıtlıdır. Taşınmazın brüt alanı 68.00 m2. Dükkânda ticaret faaliyet yoktur Dükkânın giriş cephesi sac kepenek zemini seramik kaplama duvarları ve tavanı sıvalı kireç badanalıdır. Bağımsız bölüm dükkan olarak kullanılmaktadır, bürüt alanı 20,00 m2. olup, dükkânda ticaret faaliyet yoktur, giriş cephesi sac kepenk, zemini seramik kaplama, duvarları ve tavanı sıvalı kireç badanalıdır.
Adresi Ordu Ünye Saraçlı Mahallesi Ünye / ORDU
Yüzölçümü 115,37 m2
Arsa Payı : 2/28
İmar Durumu : İmar planı içindedir
Kıymeti 50.000,00 TL
KDV Oranı %1
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydında
1. Satış Günü 22/12/2022 günü 14:10 - 14:15 arası
2. Satış Günü 24/02/2023 günü 14:10 - 14:15 arası
Satış Yeri : Liseler Mahallesi Savcı Erol TOSUN Cad. No: 4Zemin kat Ünye/ORDU
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3-İhale başlamadan önce ihaleye girmek için ihale teminat bedeli olarak nakit verilen paralarda sahte para olma olasılığının bulunması, teminat olarak verilen paranın sayım neticesinde eksik olma ihtimali, ihaleye girecek kişilerin fazla olması halinde para sayım işleminin fazla zaman alacağı, bu hususunda ihalenin başlama süresini geciktirebileceği ve ihale işlemlerinde ortaya çıkacak muhtemel usulsüzlüklerin engellenmesi amacıyla İHALE TEMİNAT BEDELLERİNİN NAKİT OLARAK VERİLMESİ HALİNDE KABUL EDİLMEYECEĞİ, Yapılacak açık artırmaya girecek olan ihale katılımcılarının satışa konu taşınmazla ilgili olarak satış ilanında belirtilen taşınmazın muammen bedeli olan miktarın % 20 oranında belirlenen ihale teminat bedelini Ünye İcra Dairesinin Ünye Vakıfbank Şubesinde bulunan Emanet Hesabı TR 360001500158007290496693 nolu İBAN numarasına dosya numarası ve ihaleye girecek kişinin isim soy isim ve T.C. Kimlik numarası belirtilerek yatırılması ve banka dekontunun ihale anında ibraz edilmesi halinde ihaleye giriş işlemlerinin kabul edileceği, ihale anında nakit para verilmesi veya hesaba yatırıldığı halde banka dekontunun ibraz edilmemesi halinde ihaleye giriş taleplerinin kabul edilmeyeceği,
4- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
5- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
6- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
7-Tebliğ yapılamayan ilgililer yönünden gazetede ve elektronik ortamda yapılan ilanın İİK 127. Maddesi gereğince tebliğ mahiyetinde sayılmasına,
8-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2021/1672 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.03/10/2022
(İİK m.126)(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.