Ordu Valisi kangrene dönüşen tesisi yerinde inceledi

TAKİP ET

Ordu'nun Çaybaşı İlçesi İlküvez Mahallesi'nde belediye tarafından engelli yaşam merkezi yapıldı. Binanın üst katı engellilere ayrılırken alt katında spor kompleksi planladı.


Engelli yaşam merkezi bir süre çalıştı sonra kapandı. Zemin katta bulunan spor kompleksi ise bir türlü açılmadı. Açılamadan da kullanılamaz hale geldi.


TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, geçen yıl TBMM Başkanlığına Çaybaşındaki spor kompleksi ile ilgili soru önergeis vermişti.
Adıgüzel'in soru önergesi şöyle;
“Tesis için bugüne kadar kamu kaynaklarından bir ödeme yapılmış mıdır? Yapıldı ise toplam ne kadar ödenmiştir? Bu iş için sağlanan Spor Toto finansmanı ne kadarıdır?

Bu tesisin kesin kabulü yapılmış mıdır? Yapıldı ise kullanılamaz halde bir bina niçin kabul edilmiştir?

Tesisin bakanlığınıza devredilmek istendiği ve bu yönde girişimlerin bakanlığınız tarafından kabul edilmediği bilgisinden hareketle bugüne kadar kaç defa bu yönde girişim olmuştur?

Şu anda hâlihazırda böyle bir devir için girişim söz konusu mudur?

Bakanlık olarak bu tesisi devralmak gibi bir düşünceniz var mıdır? Varsa bugüne kadar reddetme gerekçeleriniz nelerdir? O zamandan bugüne hangi şartlar değişmiştir?

Oluşan kamu zararının tazmini için bir çalışma var mıdır? Bu zararın başta yüklenici firma olmak üzere tüm sorumlulardan rücu edilmesi için bir çalışmanız olacak mıdır?”


VALİ İNCELEMELERDE BULUNDU
Önceki gün Çaybaşı İlçesine giden Ordu Valisi kangren haline gelen İlküvez'deki o tesisi gezdi.
Ordu Valiliğinin haber bülteninde Vali Erol'un spor tesisi ile ilgili kısa bir bölüm de yer aldı.
İlküvez Spor Kompleksinde İncelemede Bulundu
Vali Muammer Erol, ilçenin İlküvez mahallesinde yapılmakta olan İlküvez Spor Kompleksi’ni de gezerek, incelemede bulundu.  Spor kompleksinin son durumu ve eksiklikleri hakkında İlçe Kaymakamı Turgay Tarık ve yetkililerden bilgi aldı.