Ordu'ya fındık müjdesi

TAKİP ET

Ak Parti Ordu Milletvekili Adayı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ordu’da Fındık Organize Sanayi Bölgesi kurulması için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile görüş birliğine vardıklarını belirtti.
AK Parti’den Ordu 1. Sıra Milletvekili adayı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Fındık Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Ülkemizin fındık  üretim kapasitesinin yaklaşık yüzde 32'sinin Ordu'da bulunduğunu hatırlatan Bakan Özer, şu ifadeleri kullandı;

“720 bin ton fındığın yaklaşık 240 bin tonu Ordu'muzda üretiliyor. Ordu'nun sadece natürel fındık ihracatı yapmaması, aynı zamanda mamul üründe üretmiş olduğu ürünün katma değerini yükseltmesi için ihtiyaç duyulan ihtisas fındık organize sanayi bölgesi ile ilgili de Sanayi ve Teknoloji Bakanı'mız Mustafa Varank ile görüştüm. Sizler Büyükşehir Belediye Başkanım, inşallah süreci siz yöneteceksiniz. Araziyi bulup gerekli adımları attığınız zaman inşallah hızlı bir şekilde ilk kez fındık ile ilgili ihtisas organize sanayi bölgesini Ordu'muzda kurmuş olacağız.”