Ordu'ya Mesudiye iklimi şart

TAKİP ET

Güçlü bir Ordu Lobisi neden yok? Hep bunu tartışıyor bir türlü sağlanamayan birlikteliğin nedenlerini eleştiriyoruz. Oysa yıllar önce dönemin TBMM Başkanı Cemil Çiçek tüm Türkiye’ye Mesudiye’yi örnek göstermiş, siyaset üstü birlikteliği Mesudiye iklimi olarak nitelemişti. İşte Mesudiye’de yıllar önce Türkiye’ye örnek olan sevgi, saygı iş birliği iklimine Ordu’nun bugünlerde çok ihtiyacı var. Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, deprem afetiyle birlikte sahada oluşan gönül birlikteliğini anımsattı.

'Mesudiye iklimi' siyaset üstü birlikteliği, memleket sevdasını ifade ediyor. Bu tabir ilk kez dönemin TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından kullanıldı.
Mesudiye'de yıllar önce Türkiye’ye örnek olan sevgi, saygı iş birliği iklimine Ordu’nun bugünlerde çok ihtiyacı var. Öyle ki uzun süredir siyasi bir kutuplaşma kara bulut gibi çöktü şehre. Yeni bir seçim atmosferi yaşanırken Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül ise açıklamalarıyla dikkat çekti. Kullandığı üslup Ordu’nun özlemle beklediği söylemlerle bütünleşti.
;
Deprem afetiyle birlikte sahada oluşan hem sivil hem siyasi gönül birlikteliğini anımsatan Başkan Gül Ordulu gücüne değindi. Türkiye siyasetinin önemli Ordulu isimlerini sıraladı. ‘Her biri değer’ dedi ve ‘fikirler ayrı olabilir ama amaç aynı ise aynı masada oturulur konuşulur paylaşılır Ordu için bir araya her zaman gelinir, gelinmeli’ dedi.