ORDU'DA ÖLDÜRDÜLER CESEDİNİ GİRESUN'DA ORMANA ATTILAR

TAKİP ET

Aslen Ordulu olan fakat İstanbul'da yaşayan 45 yaşındaki Recai Can'ın yakınlarına kötü haber geldi. Bir süredir televizyonda  Müge Anlı'nın programında aranan Can'ın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.. Jandarma ekipleri, Can'ın cansız bedenine kiraladığı aracın izini sürerek  ulaştı. 3 çocuğu olan Recai Can'ın Giresun’un Dereli ilçesi Pınarlar Köyü'nde vücudu parçalanmış olarak bulundu.

CENAZESİ OTOPSİDEN SONRA KALKACAK

Ormanlık alandaki uçurumdan aşağı atılan Recai Can'ın cesedi, AKUT ekipleri tarafından çevreden toplandı. Otopsisi yapılan Recai Can'ın cenazesinin otopsi işlemlerinin ardından Fatsa İlçesi'ndeki baba evinden kaldırılacağı öğrenildi. Üzerinde 30 bin TL para olduğu öğrenilen Recai Can'ın kim veya kimler tarafından öldürüldüğü ise araştırmalar sonucu ortaya çıkacak. Can'ın para için mi yoksa başka bir sebepten dolayı mı öldürüldüğü araştırılıyor.

İŞKENCE EDİLEREK ÖLDÜRÜLMÜŞ

Çevresi tarafından sevilen Recai Can'ın korkunç bir şekilde işkence yapıldığı da ortaya çıktı. Öyle ki, cesede ulaşmak için uçurumdan aşağı inen AKUT ekipleri, parçalanmış vücudu çevreden toplamak zorunda kaldı. Gözleri oyulan ve yüzlerinde çizikler olduğu öğrenilen Recai Can'ın ölümü sevenlerini de yasa boğdu.

EŞİ VE 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polisin yaptığı soruşturmada, Recai Can’ın kaybolduğu gece Ferdi B. ile birlikte Mevlüt S.’in yanına gittikleri, burada tabancayla sol gözünden vurularak öldürüldüğü, cesedinin de 150 kilometre taşınarak Giresun’da ormana götürülüp atıldığı belirlendi.

Cinayetle ilgili olarak galerici Mevlüt S., Kenan G., eşi Hamide G., oğlu Barkın G. Fatsa`da gözaltına alındı. Şüphelilerden galerici Mevlüt S. ile ilişkisi olduğu ileri sürülen öldürülen Recai Can`nın eşi Sevgi C. de İstanbul`da gözaltına alındı ve Fatsa`ya getirildi. Cinayetle ilgili Ferdi B. ise aranıyor.

CESEDİ GÖMMEK İSTEMİŞLER

Şüpheliler emniyetteki ifadelerinde suçlamaya kabul etmezken, Mevlüt S.'nin öldürülen Recai C. ile komşu ve cezaevi arkadaşı olduğu, aranan şüpheli Ferdi B. ile Giresun E Tipi Cezaevi'nde tanışıp arkadaş oldukları ortaya çıktı.

Polis, Mevlüt S. ile Ferdi B.'nın, televizyonda Recai C.'nin yakınlarının katıldığı programı izleyince paniğe kapıldıklarını ve cesedi gömmek için otomobil kiralayıp Giresun'a bağlı Dereli İlçesi Pınarlar Köyü'nde ormanlık alana gittikleri, bulamayınca Fatsa'ya döndüklerini belirledi.

Öldürülen Recai C.'nin hırsızlık suçundan 20'den fazla sabıkası bulunduğu, Mevlüt S.'in çeşitli suçlardan 11 sabıkası olduğu, Erzurum'da cezaevi firarisi olan İstanbul'da yaşayan firari şüpheli Ferdi B.'nin ise 4 suçtan sabıka kaydı olduğu belirtildi