Ordulu çocuklar il dışına sevk edilmeyecek tedavileri Ordu'da yapılacak

TAKİP ET

Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Hastane çocuk kliniğinde önemli bir uzmanı kadrosuna kattı. Ordulu çocuklar artık bu hastalık için il dışına sevk edilmeyecek.

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi uzman kadrosuna yeni bir isim daha katıldı. Çocuk hastalıkları konusunda önemli eksiklik olan Çocuk İmmünoloji ve Alerji Uzmanı hastaneye atandı.

Çocuk İmmünoloji ve Alerji Uzmanı Dr. Murat Özer, Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

İL DIŞINA SEVK OLMAYACAK
Ordu’da çocuklar immünoloji ve alerji konularında çoğu zaman Samsun ve Trabzon’a sevk edilerek tedavileri yapılıyordu. 
Uzman Dr. Murat Özer’in hasta kabulüne başlamasıyla birlikte Ordu’da bu hastalar il dışına sevk edilmeyerek tedavileri Ordu’da gerçekleşecek.

Çocuk İmmünoloji ve Alerji Bölümü
 

0-18 yaş aralığındaki çocukların immünolojik yani bağışıklık sistemi ve alerjik hastalıkların tanı, tedavi ve takibi ile ilgilenen uzmanlık dalıdır. 
Çocuk İmmünoloji ve Alerji Bölümü, immün yetmezlik ve enfeksiyon tipleri gibi immünolojik temelli pek çok hastalığın tanı ve tedavilerinin uluslararası düzeyde yapıldığı bölümdür. Aynı zamanda genetik ve çevre faktörlerinin etkileşimi ile ortaya çıkan alerjik hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenen bilim dalıdır. 

İmmünolojik ve alerji kaynaklı pek çok hastalık bulunur. Bunlar arasında alerjik nezle, saman nezlesi ya da bahar nezlesi olarak bilinen alerjik rinit, alerjik olan ve olmayan bronşiyal astım, atopik dermatit olarak tanımlanan besin, ilaç, böcek ve deri alerjileri, tekrarlayan hışıltı atakları ve anafilaktik şok olarak tanımlanan ve acil müdahalenin gerekli olduğu ölümcül derecede ağır alerjik reaksiyonlar yer alır. Halk arasında bağışıklık sistemi olarak bilinen immün sistemde farklı sebeplerden dolayı görülen zayıflık kendisini sık sık enfeksiyon hastalıklarına yakalanma olarak gösterirken, alerjik hastalıklar çoğunlukla kendini aşağıdaki belirtiler ile gösterir:

 

Ciltte kaşıntı
Ciltte kızarıklık, kabarma ve şişlik
Egzama
Tekrarlayan kuru öksürük ve hapşırık
Nefes darlığı
Hırıltılı nefes alma
Burun akıntısı, kaşıntı ve tıkanıklık
Gözlerin yaşarması, kızarması ve kaşınması
Karın ağrısı
İshal
Kusma
Gaitada kan ya da mukus varlığı