Ordulu Doktorun Gururlandıran Başarısı

TAKİP ET


Türk doktorları son zamanlarda dünya çapında başarılı işlere imza atmaya devam ederken Ordulu doktorlardan da gurur verici haberler geliyor.
Ordulu Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç.Dr. Şenol Bekmez, dünyanın en saygın çocuk hastanelerinden olan Kanada Hospital For Sick Children Hastanesi’ne kendi dalında kabul edilen ilk Türk doktor oldu. Bekmez üst ihtisas eğitimini tamamlayıp diplomayı almaya hak kazandı. Eşi Dr.Buse Özer Bekmez de aynı hastanede Neonatoloji (yeni doğan) bölümümde görev yaptı.
İlkokul Ünye Anafarta, Ortaokulu Ordu Anadolu Lisesi ve Liseyi Ordu Fen Lisesi’ni tamamladıktan sonra 2007 yılında Hacettepe İngilizce Tıp Fakültesi’ni bitiren Şenol Bekmez aynı üniversitede Ortopedi ve Travmatoloji ana bilim dalında ihtisasını yaparak Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı oldu.2018 yılında doçent unvanı aldı.
Dünyanın en saygın hastanesine kabul edilen ilk Türk doktor oldu.
Şenol Bekmez 2019 yılında Kanada Toronto Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı dünyanın en saygın çocuk hastanelerinden The Hospital For Sick Children Hastanesi’nde Pediatrik Ortopedi alanında yan dal (Klinik Fellow) ihtisası yapan İlk Türk doktoru olarak göreve başladı.
Görevi sırasında Kanada’da 400 ameliyat ve 6000 klinik muayene icra etti.1,5 yıllık üst ihtisas eğitimi sonrasında ilgili alanda diplomaya almaya hak kazandı.
Eşi de yeni doğan dalında ihtisas yaptı
Doç. Dr. Şenol Bekmez’in eşi Uzm. Dr. Buse Özer Bekmez de Çocuk Hastalıkları uzmanı. Hacettepe İngilizce Tıp Fakültesi’ni bitiren Buse Özer Bekmez, aynı üniversitede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları anabilim dalında Pediatri ihtisasını yaparak Pediatri uzmanı oldu. Ankara Zekai Tarık Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yan dal ihtisasını alarak Nenonatoloji(yeni doğan) hastalıkları uzmanı oldu.
2020 yılında Kanada Toronto Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı The Hospital For Sick Children Hastanesi’ne kabul edilen Uzm. Dr. Buse Özer Bekmez bir yıl görev yaparak diplomasını aldı.
Bekmez çifti artık Türkiye’de
Türkiye’nin önde gelen çocuk ortopedi ve travmatoloji uzmanı olan Doç. Dr. Şenel Bekmez Türkiye’de görev yapacak.
Nenonatoloji Hastalıkları  Uzm. Dr. Buse Özer Bekmez zorunlu hizmet kapsamında  Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atandı. Bekmez Ordu’daki görevine 2021 Ocak ayında başlayacak.