Ordulu işçilerden 10 gündür haber alınamıyor

TAKİP ET

Ordulu işçilere ne oldu? Yaklaşık 2 ay önce Türkiye'den Irak’a çalışmaya giden Ordulu iki işçiden 10 gündür haber alınamıyor.
Ordu’nun Çamaş ilçesine bağlı Sakargeriş Mahallesi nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Emrah Yeniköy ve 32 yaşındaki Fatih Yeniköy, yaklaşık iki ay önce Türkiye’den Irak'a çalışmaya gittiler.

 
Çalıştıkları şirket tarafından pasaportlarına el konulması üzerine kendi imkanlarıyla Türkiye’ye dönmek istedikleri öğrenilen iki işçiden 27 Nisan 2023 tarihinden itibaren her hangi bir haber alınamıyor.

 
Konunun aileleri tarafından yetkililere bildirilmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı’nın Iraklı yetkililerle temasa geçmesine rağmen henüz haber alınamayan Ordulu işçilerin aileleri endişe ve korku içerisinde gelecek haberi beklerken, yetkililerden bir an önce çocuklarının bulunmasını istiyor.

EN SON “YAKALANDIK” DEMİŞLER
Öte yandan en son aileleriyle yaptıkları telefon görüşmesinde “Yakalandık” dedikleri, ancak kim ve nasıl yakalandıkları hakkında bir şey demedikleri öğrenilen Emrah Yeniköy ve Fatih Yeniköy’ün telefonlarının iki gün çekmesine rağmen cevap vermedikleri, daha sonra telefonlarına da ulaşılamadığı öğrenildi.