Ordulu ünlü sanatçı Kamil Sönmez mezarı başında anıldı

TAKİP ET

Ordu’nun yetiştirdiği büyük değerlerden biri olan Türk Halk Müziği Sanatçısı Kamil Sönmez, 20 Aralık 2012’de 65 yaşında iken hayata veda etmişti.  O bu aleme veda etse de her Ordulunun gönlünde yaşamaya devam ediyor. Vefat yıldönümünde bir kere daha rahmetle, saygıyla Ordu’nun bu büyük değerini anıyoruz.

 

Vefatının üzerinden 10 yıl geçen Kamil Sönmez, bugün Perşembe’de mezarı başında anıldı. Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan ve Gölköy Belediye Başkanı Fikri Uludağ’ın da katıldığı anmada mezarına çiçekler konuldu, dualar edildi.

 

KAMİL SÖNMEZ KİMDİR?

4 Mart 1947 yılında Ordu'nun Perşembe ilçesinde dünyaya gelen doğan Kâmil Sönmez ilköğretimini Giresun'da tamamladıktan sonra, Ankara Devlet Konservatuvarı Opera-Şan bölümüne girdi. 1966-1968 yılları arasında askerlik görevini yaptı. Askerlik sonrası Avni Dilligil Tiyatrosu’nda profesyonel tiyatro oyunculuğuna başladı. Sırasıyla Ankara Sahnesi ve Ankara Kardeş Oyuncular Tiyatrosu'nda çalışmalarını sürdürdü. Tiyatro’da oyunculuğunu sürdürürken Zülfü Livaneli’nin yapımcılığında ilk plağı olan İnce Memed - Hekimoğlu ile şarkıcılığa başladı. Sonra halk türküleri sınavını kazanarak radyoya girdi. Karadeniz türkülerinin en önemli sanatçılarından biri oldu. Bu sırada sinema filmlerinde de rol aldı.  Kâmil Sönmez, 1996 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Türk Halk Müziği korosunda solisttir. 1999 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır. Oyunculuğu sinema perdesine de taşıyan Kamil Sönmez, 1979'dan itibaren "Düşman", "Eşek Şakası", "Deli Kan" gibi birçok filmde rol aldı. Sönmez son olarak 2009'da, Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği "Güneşi Gördüm" filminde oynadı.