Ordulular artık Samsun'a sevk edilmeyecek!

TAKİP ET

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, el cerrahisi ve mikro cerrahi için önemli bir adım atıyor. 

Ordu'da parmak kopması ,el ve kolda meydana gelen ağır yaralanmalarda uzman doktor olmadığı için  hastalar Samsun'a sevk ediliyordu. Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, ilin önemli bir eksiğini gidermeye hazırlanıyor.
Tıp Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Hakan Timur, ihtiyaç olan bölümlere kadro tahisisi için adım atmaya başladı. Hakan Timur, Ordu'da eksikliği hissedilen el cerrahisi ve mikro cerrahi uzmanının Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kazandırılması için çalışmalara başladı.

Dekan Timur, " Ordu'da bu konuda önmeli bir ihtayaç var.Ortopedi Ve Travmatoloji  El Cerrahisi Uzmanını fakültemize kazandıracağız "dedi.
Ordu'da uzmanı olmadığı için bu hastalar Samsun'a sevk ediliyordu. Ordu'da göreve başlayacak Ortopedi Ve Travmatoloji Doktoru, El Cerrahisi Uzmanının Ordu ile birlikte Giresun'a da hizmet vereceği belirtildi.
Ortopedi ve Travmatoloji el cerrahisi nedir?
El cerrahisi; el, el bileği, önkol, dirsek hastalık ve yaralanmaları, omuzun bazı yaralanma ve hastalıkları, el, kol, bacak, ayak sinir kesilerinin onarımı, üst ekstremitenin doğumsal anomalileri, brakial pleksus yaralanmalarının tanı ve tedavisi ile ilgili bir daldır.