Ordulular bu sudan almak için sıraya giriyor, 1 asırdır akan Nazif Bey Suyu 'nun sırrı ne?

TAKİP ET

Ordulular bu sudan almak için sıraya giriyor. Altınordu Saraycık Mahallesi'nde bulunan Vali Nazif Bey Suyu, 1 asırdır akıyor. Bu suyun sırrı ne?

 

Ordu'da 1930'lu yıllarda Valilik yapan Nazif Ergin'in Ordu'da unutlmaz eserlerinin başında, Akobuz Suyu'nu şehir merkezine getirmesi olmuştu. Akobuz Suyu'nun ismi Ordu Belediye Meclisi tarafından 1941 yılında   Vali Nazif Bey Suyu olarak değiştirilmiş. Eski adıyla Akobuz Suyu, yeni adıyla Vali Nazif Bey Suyu, Orduluların vazgeçilmezi oldu.


Ordu Şehir Merkezine 18 km uzaklıkta Saraycık'ta bulunan su için Vali Nafiz Ergin'in oğlu Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Arısan Ergin tarafından 2011 yılında Anıt Çeşme yaptırıldı.
Anıt Çeşmenin kitabesinde şunlar yazıyor;
Nazif Bey Suyu
Ordu'nun unutulmaz Valilerinden  Nazif Ergin 1931 'de  ilimize atandı ve iki yıl görev yaptı.
Vali Ergin bu iki yıllık sürede  ünlü Akobuz Suyu'nu kente  aktararak Ordululara büyük sıkıntılar  yaşatan su sorununu çözmeye çalıştı.
Akobuz Suyu iki yıl içerisinde kent çeşmelerinden akmaya başladı.
Ordulular bu çalışkan Vali'ye şükranlarını sunmak için Akobuz Suyu'na 1942 yılında Belediye Meclis Kararıyla "Vali Nazif Bey Suyu" adını verdiler.
eşmeden akan su O'nun anısını taşımaktadır.
Su almak gidiyorlar
Ordulular Vali Nazif Bey Suyu'dan almak için 18 km yol gidiyor. Çeşme önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Nazif Bey Suyu, asırlardır akıyor.