Ordululardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Açık Mektup

TAKİP ET

Ordu Olay Gazetesi bugün Ordu’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı.

Gazetenin 1. Sayfasında yayınlanan mektup şöyle;

Sayın Cumhurbaşkanımız fındığın başkenti, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden Karadeniz’in incisi Ordu’ya hoş geldiniz. Öncelikle Ordu’ya kazandırdığınız Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu Üniversitesi, Belde Evler’in yıkılması ve yapımları devam eden Ordu Çevre Yolu, Ordu Şehir Hastanesi için sizlere teşekkür ediyoruz. Ancak sorunlarımız çok büyük. İnsanlar ekonomik çıkmazda, ayrıca şehir son 10 yılda beklediği yatırımları alamadı. Sesimiz duyulmadı, AK Partili siyasilerimizin yetersizliği ile son 10 yıl kayıp yıllar olarak kayda geçti diyebiliriz. Sorunlarımızı kısa başlıklarla özetlemek istiyoruz.         

 

FINDIK

Biz dünya fındığının yüzde 75’ini üretiyoruz ama sömürge ülkesi gibiyiz. Sizin de ifade ettiğiniz gibi alavere-dalavere sistemi yüzünden fındıkta tekel ve yerli işbirlikçilerinden başka kazanan yok. Hem ülkemiz kaybediyor hem üreticimiz… İtalyan firma her şeye hakim ve piyasa ile istediği gibi oynuyor. TMO’nun da şubat ayında zamansız fındık satmasıyla fındık fiyatı çakıldı kaldı. Fındık fiyatının dolara göre ayarlanmasını istiyoruz. Her şeyin fiyatı artıyor fındık fiyatı yerinde sayıyor. Bu hak mı, adalet mi? Ayrıca verilen destek 10 yıldır aynı olduğu gibi sistemin de daha adil olacak bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor.            

 

BAKANLAR KURULUNDA YOKUZ

Ordu da büyükşehir Trabzon da büyükşehir. Ordu da 6 milletvekili çıkarıyor Trabzon da. Ordulular bu zamana kadar AK Partiye büyük destek verdiler ancak kabinede seçilmişlerden ve atanmışlardan bizim bakanımız niye olmadı diye soruyorlar. Trabzon’a 3 bakanlık ve onlarca bürokrat verilirken Orduluları ihmal ettiniz. Ordulular bundan çok alınganlık gösterdi. Ordulular kendi kendine soruyor bürokratımız yok, bakanımız yok sorunlarımız çığ gibi büyüdü.                 

 

SAMSUN-SARP DEMİRYOLU

Samsun-Sarp Demiryolunun ilk ayağı olan Samsun-Ordu Demiryolu Proje İhalesi 3 yıl önce yapımından bir gün önce iptal edildi. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ordu ziyaretlerinde ‘çalışıyoruz’ açıklaması yapmasına karşın ihalenin ne zaman yapılacağı hakkında hala net bir tarih verilmedi. Türkiye Cumhuriyetinin demiryolu gitmeyen tek bölgesi Doğu Karadeniz.  Bu bölgenin ekonomisin de canlandıracak bambaşka bir proje.  Bu proje seçime 1 ay kala Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından dile getirildi ama daha öncesinde Erzincan- Trabzon hattını ifade ediyordu. Söylemek istemiyoruz ama bakan kendi memleketine ayrımcılık yapıyor. Samsun-Sarp Demiryolu müjdesini sizden duymak istiyoruz.

 

5 MEGA PROJEDEN HİÇ BİRİ OLMADI

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, 2015 yılında Ordu’ya 5 mega proje vaadinde bulundu ancak bunlardan hiç biri gerçekleşmedi. Biz Kurtulmuş’un vaat ettiği gibi Ordu-Sivas Demiryolu bağlantısının olmasını istiyoruz. Yine Kurtulmuş’un yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in seçim öncesinde Ordu’ya vaat ettiği Altınordu-Gülyalı (Ordu-Giresun Havaalanı) raylı sistemin gerçekleşmesini istiyoruz. Bu iki konuda da sizden müjde bekliyoruz.  

 

DURUGÖL

Sizin de ‘ucube’ olarak tarif ettiğiniz Belde Evler’in yıkımı ile Ordu bir çevre katliamından kurtuldu ancak yeni bir tanesi kapımızda. Karadeniz’e en yakın tatlı su gölü ve kuş cenneti olan 74 dönümlük Durugöl, Enver Yılmaz zamanındaki büyükşehir belediye yönetimi tarafından satıldı. Ordulu 110 bin ıslak imza ile Durugöl’ün imara açılmasına tepki gösterdi, burada kesinlikle yapılaşma istemediğini ortaya koydu. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz…

 

ORDU-GİRESUN HAVALANI SABOTE EDİLİYOR

Sizin hizmete açtığınız uçuş rekorları kıran Ordu-Giresun Havaalanı’nda maalesef son 3 yılda gizli bir el tarafından kasıtlı bir şekilde uçuşlar Trabzon Havaalanı’na kaydırılıyor. Ordulu ve Giresunlu mağduriyet yaşıyor. Türkiye ve gurbette yaşayan 6 milyon Ordulu ve Giresunlu memleketine gelip gitmekte sorun yaşıyor. Biz yeni uçuş noktaları isterken eski yerlerimizin bile uçuşları iptal edildi, Trabzon'a kaydırıldı. Kıbrıs uçuşlarımız bile Trabzon’a alındı. Karadeniz tek bir ilden, Trabzon’dan ibaret değil. Bu konuya müdahil olmanızı rica ediyoruz… Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun daha adil olmasını bekliyoruz.

 

FATSA ÇEVRE YOLU KARADENİZ’İN SORUNU

Fatsa’da çevre yolu olmaması sebebiyle trafik akışının tıkanması sık sık ölümlü kazaların yaşanması sadece Fatsa’yı değil Karadeniz’e giden gelen bütün kentlerin insanlarını yani bütün bir Karadeniz’i mağdur ediyor. Bu yolun tren rayı da geçecek şekilde planlanmasını istiyoruz…

 

SİYANÜR KULLANAN MADEN OCAKLARI TEHDİT OLUŞTURUYOR 

Başta siyanür kullanılan Fatsa’daki maden ocağı olmak üzere maden ocakları analiz sonuçlarıyla sabit bir şekilde havamızı-suyumuzu-toprağımızı kirletiyor. Bizim altınımız fındığımız. Bugün, yarın siyanürlü olduğu gerekçesiyle Ordu fındığı işlem görmeyecek. Durum acil ve her şey tehdit ediliyor. Ölçüsüz, denetimsiz, hesapsız-kitapsız, uzun vadeli maden ruhsatlarını gözden geçirelim…

 

ULUBEY-GÜRGENTEPE-GÖLKÖY KARAYOLU

Yapımı yıllardır süren halen de bitmeyen Ulubey-Gürgentepe-Gölköy Karayolunda Ulubey geçişi viyadükle, Dokuzdolamaç geçişi ise tünelle yapılmazsa bu yol kadük sevincimiz de eksik kalacak. Bu konudaki talepler nedense Ulaştırma Bakanlığı tarafından dikkate alınmıyor. Bu konuya da ilginizi rica ediyoruz.